Connect with us
Unde poți vedea orionidele. Când va avea loc ploaia de stele

Știri

Unde poți vedea orionidele. Când va avea loc ploaia de stele

Orionidele vor putea fi văzute două nopți la rând, respectiv pe 21 și 22 octombrie. Ploaia de stele căzătoare este unul dintre cele mai așteptate fenomene astronomice ale anului.  Fenomenul Orionidelor este cauzat de faptul că planeta noastră trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley. Stelele care cad în aceste două nopți sunt, de fapt,  rămășițe ale cometei. Acestea vor putea fi observate cu ochiul liber.

Orionide, vizibile cu ochiul liber două seri la rând

Ploaia de meteori ce va avea loc în această perioadă a fost numită Orionide pentru că stelele căzătoare par a veni din constelaţia Orion. Orionidele sunt rămășițe ale cometei Halley. Acest fenomen se produce atunci când gheața se transformă în gaz, din cauza diferenţei de temperatură dintre zonele reci ale spaţiului şi părţile cometei care sunt încălzite de lumina solară.

Astronomul Adrian Șonka a explicat că orionidele pot fi văzute cu ochiul liber în serile de 21 și 22 octombrie. Specialistul sugerează să ieșim după ora 01.00și să ne orientăm către nord sau vest pentru a ne bucura cu adevărat de fenomenul special. Stelele căzătoare vor fi observate cel mai bine din afara orașului, de pe câmp, din zone deschise, unde poluarea luminoasă este foarte puternică. Iluminatul din localități poate îngreuna vizibilitatea foarte mult. Dacă nici Luna nu se află pe cer, puteţi observa în condiţii ideale meteorii.

Trebuie să ieșim în afara orașului și să ne uităm cu ochiul liber, în următoarele două nopți. Cel mai bine e după ora 1 dimineața, să ne uităm spre nord sau spre vest și să așteptăm să se vadă stelele căzătoare. Sunt cam 20 pe oră. Nu sună mult, dar pentru stele căzătoare e bine. Asta trebuie să facă oamenii, să profite că este senin și să se uite spre cer.”, a spus astronomul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top