Connect with us
Universitatea București

Știri

Universitatea București, partener în proiectele Palette și Brain Home, destinate seniorilor

Începând cu anul 2016, reprezentanții României (Siveco și  Universitatea din București) s-au integrat în programul AAL – Active and Assisted Living Programme, prin participarea la două proiecte europene: Palette și Brain@Home – ambele vizând integrarea seniorilor în mediul online cu ajutorul unor platforme prietenoase și a unor medii virtuale create pentru menținerea și îmbunătățirea cognitivă a persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Palette este un proiect finanţat de Uniunea Europeană având ca parteneri țări precum Elveţia, Olanda și  Slovenia, ce are ca scop crearea unui mediu online, o platformă pe care utilizatorii (persoane pensionate sau aflate în curs de pensionare) o pot utiliza pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Obiectivul general al proiectului este acela de a înrola seniori în activități comune de impact prin crearea unei comunități sociale, încurajarea contactului în viața reală sau partajarea de activități relevante.

Rezultatele dezvoltării

În prezent Palette se apropie de etapa pilot, etapă în care potențialii utilizatori finali pot accesa platforma, pot crea activități, evenimente sau cursuri și pot intra în contact unii cu alții.

Suntem mereu în căutare de potențiali utilizatori, așadar dacă îți dorești să testezi platforma, să navigezi prin mediul online sub atenta îndrumare a partenerilor care au contribuit la crarea lui, ne poți contacta fie prin e-mail: aurelia.curaj@sas.unibuc.ro , fie accesând site-ul proiectului: http://www.palettev2.eu/index.php/ro/ .

Brain@Home este un proiect finanţat de Uniunea Europeană având ca parteneri țări precum Ungaria și Italia. Obiectivele proiectului sunt cele de a îmbunătății calitatea vieții seniorilor și de a sprijini independeța acestora. Brain@Home oferă posibilitatea utilizatorilor de a accesa medii virtuale și jocuri ce ajută la menținerea și stimularea cognitivă.

Fiind concepute pe baza unor testări clinice dar și pe baza dorințelor seniorilor, mediile virtuale ale platformei oferă utilizatorilor posibilitatea de naviga prin camerele unui apartament rezidențial și de a se plimba prin natură.

De asemenea, cei interesați de artă, pot accesa tururi virtuale ale anumitor muzee din cele trei țări partenere: România, Italia și Ungaria. „Jocurile serioase” ale platformei Brain@Home pot fi accesate prin intermediul mediilor virtuale oferind posibilitatea utilizatorilor de a-și stimula atenția, concentrarea și memoria.

Rezultatele dezvoltării


În prezent, proiectul se apropie de etapa pilot, o etapă în care cel puțin 40 de utilizatori vor testa gama de jocuri și vor oferi feedback partenerilor clinicieni din cadrul proiectului.

Dacă ești interesat/ă de îmbunătățirea și menținerea calității vieții, ne poți ajuta să testăm mediile virtuale, contactându-ne la adresa de e-mail: aurelia.curaj@sas.unibuc.ro sau accesând site-ul platformei: http://www.brainathome-aal.com/index.php/en/ .

După vârsta de 60 de ani, mai sunt atât de multe lucruri de făcut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top