Aproximativ 200.000 de galaxii au fost masurate pentru a se ajunge la concluzia ca Universul a intrat practic in faza de „pensionare”. Astfel, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca energia produsa de galaxiile studiate a ajuns sa fie de doua ori mai mica fata de acum 2 miliarde de ani.
Poate ca cifrele enorme nu ne spun nimic concret, insa „incepand de acum, Universul este sortit declinului, precum o batranete ce ar tine etern”, a declarat Simon Driver de la Comitetul International de Cercetari Radioastronomice din Australia, care a adaugat ca „Universul s-a rasturnat pe canapea, si-a pus patura pe el si se pregateste de somnul etern”.
CITESTE SI: Cele 3 legi majore ale Universului care iti guverneaza intreaga viata
Chiar daca o mare parte din energia prezenta in momentul de fata in Univers a fost generata de Big Bang, in prezent este generata o cantitate de energie in mod constant datorita fuziunii termonucleare din stele, insa ritmul de creare a corpurilor ceresti a intrat in faza de declin.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, savantii au folosit sapte telescoape puternice de pe mapamond, iar cercetarea a durat aproximativ 8 ani, timp in care au fost studiate in jur de 200.000 de galaxii, pe lungimi de unda diferite si reprezinta cele mai fidele masuratori realizate vreodata in materie de energie cosmica.
La amplul proiect de cercetare au fost folosite doua telescoape spatiale ce apartin celor de la NASA, un telescop al Agentiei Spatiale Europene si inca unul amplasat pe teritoriul Australiei. Si pentru a evidentia amploarea proiectului, la cercetarea in cauza au colaborat in jur de o suta de oameni de stiinta din cadrul a peste 30 de universitati de pe cele 3 continente (Australia, Europa si America).
Sursa foto dailygalaxy.com
Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:47:42+02:00 18:47
Acest site foloseste cookies.
Read More