Connect with us
Unul din patronii Colectiv își recunoaște vina! După 2 ani iese în faţa camerelor şi vorbeşte

Știri

Unul din patronii Colectiv își recunoaște vina! După 2 ani iese în faţa camerelor şi vorbeşte

După doi ani de zile, unul dintre patronii clubului care a ars şi a omorât 64 de tineri apare în fața camerelor de filmat și încearcă să explice nenorocirea.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Digi 24, Costin Mincu dă vina și pe autoritățile care au controlat localul, dar nu au spus ce nu este în regulă.

„Nu aș putea niciodată să compar ce mi se întâmplă mie cu suferința oamenilor care și-au pierdut rudele în tragedia de la Colectiv”.

Aș vrea să ne întoarcem în seara de 30 octombrie 2015, știm ce nenorocire a fost la Colectiv, unii de la televitor, alții pentru că am fost acolo. Unde erați în seara aceea și cum ați aflat ce s-a întâmplat?

„Eram în București, am aflat de la cei doi asociați ai mei și de la unul dintre angajați, care m-au sunat și mi-au spus ce se întâmplă”

Ați fost arestați.

Nu știu cum să vă spun… Consider că este ofensator pentru victime să vorbesc despre ce mi s-a întâmplat mie. Pentru că orice mi s-a întâmplat mie și orice mi se va întâmpla de acum încolo este incomparabil cu suferința lor.

Procurorii vă acuză că ați cumpărat materiale ieftine.

Da, asta este sintagma pe care toată lumea o are în cap atunci când se gândește la noi, la patroni. Vreau să vă arăt decalarația domnului Suto, administratorului societății, care spune în fața procurorilor „valoare totală a lucrărilor pe care le-am executat aferente amenajărilor se ridică la suma de 64.000 de lei cu TVA, achitată integral de client.” Eu nu consider sub nicio formă că aceste lucrări au fost ieftine.

Câți oameni erau în club în seara de 30 octombrie?

De doi ani de zile toată lumea vorbește de 400 de oameni. În expertiza Institutului Național de expertize Criminalistice, în urma vizionărilor imaginilor de pe camerele de supraveghere, constată un număr între 270 și 290. Cred că am partea mea de responsabilitate în toată tragedia asta. Și mai cred că dacă lucrurile se opresc cumva în stadiul ăsta în care s-a ajuns după doi ani, nu se va ști niciodată adevărul. 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top