Connect with us

Știri

Unul dintre primii MILIONARI români, executat de bănci

Unul dintre primii milionari ai regismului post-decembrist pare că se confruntă cu probleme majore de ordin financiar. Hotelul milionarului George Pădure a fost scos la vânzare de Libra Internet Bank pentru 5.200.000 de euro, proprietatea fiind executată silit în contul unor datorii.

Hotelul a fost cumpărat cu 2,5 milioane euro de la BCR de către omul de afaceri în 2014, potrivit Profit.ro. În anii 1990 Pădure a inițiat cel mai celebru business din România acelor ani, anume GEPA Electrocenter.

Om de afaceri cu experiență, fost primar al Sectorului 1 în anii ’90 și businessman care imediat după Revoluție își promova afacerile cu sloganul „Un pic mai bine pentru dumneavoastră”, Pădure s-a împrumutat la bancă și a modernizat hotelul cu 1,5 milioane euro, după care a încercat să-l vândă sau măcar să găsească o firmă specializată care să-l opereze.

Hotelul s-a numit inițial ”Diplomat” și este situat lângă Romexpo. Unitatea are 88 de camere, dintre care 15 apartamente, plus un penthouse cu saună și jacuzzi, 2 restaurante, 2 terase și 5 săli d

Anunţul de vânzare a fost făcut pe site-ul băncii. „Propunem spre achiziţie Hotel situat în nordul Bucureştiului, la mică distanţă de centrul oraşului, ideal amplasat în apropierea centrului de expoziţii RomExpo. Best Western Plus Expocenter face parte din cel mai mare lanţ hotelier din lume, este o locaţie modernă, funcţionabilă pe gradul de confort de patru stele”, se arată în anunţul de vânzare.

Anul trecut, în momentul în care a candidat la Primăria Sectorului 1, George Pădure şi-a depus declaraţia de avere.  Potrivit acesteia, are o casă de 124 de metri pătraţi în Bucureşti (dobândită în 1999), o alta, de 142 de metri pătraţi, în Belgia (din 2012) şi un apartament de 79,5 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în 2006. Ca persoană fizică, deţinea participaţii la mai multe firme, dar cea mai importantă proprietate era EXPOCENTER HOTEL din Bucureşti, adică exact hotelul vândut acum de bancă.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top