Știri

UPU Arad a fost evacuata in urma potopului de ieri. A fost inaugurata recent

UPU Arad (Unitatea de Primiri Urgente) a fost evacuata in urma furtunilor violente care au cazut in ultimele 24 de ore, scrie presa locala. Spitalul a fost inundat dupa ce a fost recent inaugurata unitatea, iar pacientii au fost evacuati de urgenta.

Lucrarile de inaugurare au durat mai bine de un an, insa nu au facut fata ploilor abundente din ultimele ore. Apa a patruns pe pereti din tavan punand in pericol aparatura medicala si sanatatea pacientilor. ‘Duminica seara a ajuns la fata locului inclusiv prefectul judetului, Cosmin Pribac, in vederea evaluarii situatiei.

In cele din urma, dupa ce noi, cei din spital, am constatat ca trebuie sa ne descurcam singuri, am luat decizia de evacuare a UPU, cu tot cu pacienti si echipamentele in valoare de zeci de mii de euro si de mutare la Pediatrie, situatia fiind acum sub control.

IMAGINI APOCALIPTICE. Tornada care a lovit Romania

Anghel Iordanescu, amenintat cu moartea dupa esecul de la EURO

Am luat legatura cu vicepresedintele CJ, Adrian Tolea, caruia i-am cerut sa ia legatura cu reprezentantii firmei care a executat lucrarea, pentru a le solicita acestora refacerea lucrarilor care, de altfel, se afla in garantie. Marti ne vom intalni cu toti factorii responsabili pentru a evalua situatia si a stabili este de facut in vederea remedierii cat mai rapide a situatiei’, a declarat Mirandolina Prisca, manager general al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad.

Potrivit medicilor si asistentelor, firma care a facut lucrarile a fost apelata in nenumarate randuri pentru a corecta problemele care permit infiltrarea apei cu usurinta in toate saloanele.

Furtunile violente au lovit vestul si sud-vestul Romaniei, iar meteorologii au extins codul portocaliu de inundati pentru judetele din aceste zone pana maine dimineata la ora 10. A fost emis si un cod galben de furtuni violente pentru 12 judete din tara. VEZI HARTA AICI

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More