Vacanțe pe bani puțini – ponturi și sugestii

Vacanțe pe bani puțini. Este fără îndoială visul oricărui român care își dorește să schimbe cotidianul autohton pe aerul străinătății. Recent, din ce în ce mai mulți conaționali caută soluții pentru a vizita diverse obiective de interes turistic, cu un buget restrâns.

Dincolo de variantele clasice de tip ”călătorii cu ghiozdanul în spate” sau „vânatul” ofertelor puse la dispoziție de diverse agenții de specialitate, există o serie de ponturi care pot ajuta orice împătimit al călătoriilor să-și satisfacă „viciul”.

Vacanțe pe bani puțini – cum să pregătești sejurul?

1. Cunoștințele de geografie și istorie sunt foarte utile. Nu doar Parisul contează în Franța, nici Roma nu e singurul oraș frumos al Italiei. Documentarea vizavi de potențialele destinații este extrem de necesară. Urmăriți orașele cu vechime istorică. Totodată, este la fel de util să apelați la repere istorice sau geografice importante. Puncte de atracție naturale, războaie, locuri unde s-au semnat tratate sau locuri de baștină ale unor personalități. Cu siguranță vor exista obiective turistice fascinante.

2. Nu ignorați timpul de pregătire a vacanței. Acordați atenție elementelor ce pot scăpa la prima vedere. Accesați site-uri cu poze odată ce ați găsit un loc ce vă suscită interesul. E important să aveți o idee, chiar și vagă asupra locului unde urmează să mergeți.

3. Încercați să vă personalizați vacanțele. Analizați atent destinațiile pe care le urmăriți. Marile metropole implică un nivel ridicat de trafic, haos și agitație, ce nu vor fi compatibile cu o persoană liniștită, care apreciază mai degrabă calmul. Pe de altă parte, pentru o persoană activă și energică, este posibil ca destinațiile care impun un ritm mai lent al lucrurilor, să pară plictisitoare și lipsite de farmec.

Citește și: Cazare gratuita in peste 400.000 de locatii. Cum poti pleca in vacanta si sta gratuit

Vacanțe pe bani puțini – cum să-ți împarți bugetul?

4. Problema bugetului. Aceasta este cu siguranță cea mai spinoasă dintre toate atunci când vine vorba de planificarea unei vacanțe. Astfel, este recomandat să vă îndreptați atenția către țările vecine pentru a minimiza costurile transportului. Fiecare vecin al României are puncte turistice foarte ofertante și este păcat să nu le exploatăm. Apoi, în statele limitrofe se poate ajunge cu trenul. Deși mai lung, drumul cu trenul economisește mulți bani pentru un călător fără posibilități financiare uriașe.

5. Aprofundați înaintea plecării posibilitățile de cazare ceva mai ieftine. În ultimii ani, s-a dezvoltat foarte tare conceptul de „cheap-accommodation”, care te ajută să ai un loc de odihnă după o zi de vizitat. Nu puneți foarte mult preț pe locul de cazare, pentru că nu veți petrece foarte mult timp acolo (urmăriți recenziile de pe internet sau apelați la fața locului pentru detalii).

Acest articol a fost actualizat la: 2016-12-21T00:58:53+02:00 0:58

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More