Connect with us
Val de meningită la Constanța

Știri

Val de meningită în Constanța. Medicii sunt uimiți: „Nu ne-am așteptat la o asemenea invazie”

Val de meningită la Constanța! Medicii de la Boli Infecțioase s-au confruntat în această vară cu zeci de pacineți, printre care cei mai mulți copii. Totodată, aceștia spun că odată cu începerea școlii, există riscul ca maladia să reapară.

„Copiii mici își bagă mâinile în nisip, iar în nisip sunt tot felul de mizerii. Mulți scuipă semințe, își fac nevoile în mare. Din această cauză au fost multe cazuri de meningită cu enterovirusuri. Noi nu ne-am așteptat la o asemenea invazie de meningite”, a declarat conf. univ. dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, potrivit reporterntv.ro.

Medicii spun că intrarea în colectivitate a copiilor poate duce la noi îmbolnăviri.

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar meningitele sunt boli foarte grave care pot duce la deces, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. Dintre cei care scapă, un sfert rămân cu sechele, mai ales copiii a căror dezvoltare neuropsihică poate fi puternic afectată”, a mai precizat dr. Halichidis, conform reporterntv.ro.

Simptomele meningitei sunt durerile de cap insuportabile care nu cedează cu analgezice, vărsăturile și sensibilitatea la lumină. Prezența la medic în astfel de cazuri este obligatorie.

Din cauza acestei boli, o tânără studentă de 21 de ani din Scoția a murit. Fata fusese cu o seară înainte în club cu prietenii și a doua zi s/a simțit rău. Îm primă fază, ea a crezut că este mahmură, însă starea sa s-a agravat și a fost dusă de urgență la spital. Însă, medicii nu au reușit să o salveze și după câteva ore a murit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top