Connect with us
scumpiri

Știri

Val de SCUMPIRI de la 1 octombrie! Iată pentru cei vei plăti mai mult și câți bani în plus trebuie să scoți din buzunar

Tomna aceasta se anunță una plină de scumpiri care vor afecta buzunarele românilor. Vom plăti mai mult pentru gaze, curent electric, carburanți și alimente. În același timp, PSD pregătește noi privilegii pentru parlamentari.

Gazele destinate consumatorilor casnici şi energia electrică furnizată românilor care au preferat să rămână în regimul reglementat se vor scumpi cu 6%, respectiv 5% de la 1 octombrie.

Informaţia privind scumpirea gazelor cu 6% a fost oferită de vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, ca urmare a recunoașterii costurilor raportate de furnizori de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Președintele Federatiei Asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina, atrage atenția că această creștere a prețului gazelor va atrage noi scumpiri în lanț ale alimentelor și nu numai.

Totodată, comitetul de reglementare al ANRE a decis, în şedinţa de marţi, majorarea preţului la energia electrică de la 1 octombrie, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele instituţiei, potrivit Agerpres. Havrileţ a explicat că acest lucru înseamnă că, la un consum mediu de 100 de kWh/lună, factura va fi mai mare cu 3,45 de lei.

De asemenea, benzina și motorina se scumpesc, din nou, începând cu 1 octombrie. Unele benzinării afișează deja prețuri de peste 5 lei pe litrul de carburant.

Pe de altă parte, deputații PSD Florin Iordache și Ioan Munteanu au inițiat un proiect legislativ care prevede eliminarea contribuțiilor de sănătate și reducerea impozitului pe venit pentru pensiile parlamentarilor.

Potrivit proiectului, pensiilor speciale ar urma să li se aplice reguli introduse in Codul Fiscal în acest an, iar asta înseamnă să se renunțe la articolul din Statutul aleșilor care prevede ca pentru pensiile acestora să se plătească asigurări de sănătate și impozit pe venit, scrie România Liberă.

Citește și: Lovitură pentru toţi şoferii! Decizie luată de GUVERN

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top