Connect with us
ALERTĂ METEO Schimbare radicală a vremii în următoarele zile

Știri

Val polar peste România. Meteorologii anunţă fenomenul care va da peste cap traficul

Aerul polar a adus în România viscol puternic la munte şi îngheţ în toată ţara. În staţiunile montane, vântul a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră şi a redus vizibilitatea la zero. Mii de turişti au simţit temperaturi chiar şi de minus 20 de grade Celsius. Şi în oraşe, au fost ninsori şi cod galben de vânt.

Meteorologii anunţă că urmează fenomenul de „ploaie îngheţată”.

A treia zi calendaristică de iarnă a adus viscol şi furtuni de zăpadă pe crestele montane. În Munţii Bucegi, abia se putea respira. Imaginile susprinse de salvamontişti arată forţa incredibilă a vântului. Loveşte la o sută de kilometri pe oră. Într-o jumătate de oră, a nins cât într-o zi întreagă. Stratul de zăpadă trece, pe alocuri, de genunchi.

Meteorologii anunţă că urmează fenomenul de „ploaie îngheţată”

Fenomenele violente au coborât mercurul în termometre chiar şi cu 10 grade Celsius. În staţiunile montane, unde mii de turişti îşi petrec minivacanţa, s-au resimţit între minus 10 şi minus 19 grade Celsius.

Şi bucureştenii au tremurat la minus 5 grade Celsius: a fost temperatura resimţită, din cauza vântului care a lovit cu peste 60 de kilometri pe oră. Iar vremea continuă să se înrăutăţească zilele următoare. Pe timp de noapte, temperatura maximă va fi de minus 4 grade Celius. Fenomenul de „ploaie îngheţată” va marca săptămâna viitoare.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele montane. E risc de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi. La Azuga, trei bucureşteni au fost salvaţi din maşina împotmolită chiar pe marginea unei prăpastii.

Citeşte şi Accident grav în județul Buzău. Cine sunt victimele cumplitului eveniment

Accident grav în județul Buzău în această dimineaţă. Două persoane au murit, după ce autoutilitara în care se aflau s-a lovit de un TIRDouă persoane au decedat luni dimineaţa în urma impactului între o autoutilitară şi un TIR pe DN 2B Buzău-Brăila, pe raza localităţii Cilibia.

“O autoutilitară care se deplasa de la Buzău spre Brăila a intrat în spatele unui TIR care rula în acelaşi sens de mers. În urma impactului, două persoane din autoutilitară au rămas încarcerate”, a declarat, pentru Agerpres, agentul şef Mihai Drăghiciu de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Traficul rutier în zonă a fost complet blocat aproape o oră
Potrivit sursei citate, la faţa locului au acţionat mai multe echipaje de poliţie, pompieri, dar persoanele încarcerate au fost scoase decedate din autoutilitara avariată în proporţie de peste 80%.

“Una din persoanele decedate a fost identificată, este vorba de un tânăr de 23 de ani din judeţul Vâlcea care conducea autoutilitara, cea de-a doua persoană decedată nu a fost încă identificată”, a mai declarat sursa citată.

Citeşte şi Un nou cutremur a zguduit Amatrice

Un cutremur de magnitudine 4.2 pe Richter a lovit în această dimineaţă în aproape de Amatrice, în centrul Italiei.

Seismul a avut loc cu puţin după miezul nopţii, fix în mijlocul zonei distruse în vara anului trecut. Adâncimea a fost de doar 8 kilometri, foarte aproape pe suprafaţă..

Oamenii care locuiesc în continuare în adăposturi improvizate şi în module, deoarece casele lor nu au fost încă reconstruite, au resimţit puternic mişcarea de pământ.

Unda de şoc a ajuns chiar şi până la Roma, la 130 de kilometri depărtare. Până acum, nu au fost anunţate victime şi pagube materiale.

În august 2016, un cutremur de magnitudine 6 pe Richter, care a lovit regiunea din jurul Amatrice, a lăsat în urmă 300 de morţi şi pagube materiale enorme.

Citeşte şi PSD organizează mitinguri în București și țară împotriva ”statului paralel și ilegitim”

PSD organizează mitinguri în București și marie orașe din țară. Liderii partidului asigură că acestea nu sunt pro-guvern ci sunt împotriva ”statului paralel și ilegitim” .

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel și ilegitim în București și în orașele mari, mesajul fiind ”aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

”Ne-am întâlnit pentru că președinții organizațiilor județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine (luni – n.r.) va avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabili azi să facem un miting și noi, un miting de pritest.

Mitingul nostru nu este pentru susținerea guvernului, nu pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de romîâni.

Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat în care decid ei ce și cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat secretarul general adjunt al PSD Codrin Ștefănescu.

El a menționat că acesta a fost mesajul cu care au venit la întâlnire liderii organizațiilor județene
”Cu acest mesaj au venit președinții de județe din partea partidului, trimiși de către primarii lor, de către colegii noștri de partid, de către viceprimari, de către șefii de zone, care la rândul lor sunt presați de oamenii care ne-au votat să luăm această decizie”, a adăugat Ștefănescu.

El a precizat că toți colegii prezenți au cerut organizarea de mitinguri în București și în toate orașele mari, care vor avea loc în aceeași dată, cu începere de la aceeași oră.

”Mesajul nostru va fi foarte clar și în interiorul și în exteriorul țării: aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt. Mesajul poate o să fie receptat și la Bruxelles și peste tot, inclusiv de criticii noștri din interior”, a precizat Codrin Ștefănescu.

El a mai spus că cei prezenți la întâlnirea liderilor social-democrați sunt președinți de organizații județene, iar premierul Mihai Tudose nu are această calitate la Brăila, întrebat fiind dacă Tudose s-a declarat de acord cu organizarea de mitinguri.

De asemenea, Ștefănescu a mai spus că luni va avea loc o întâlnire și cu liderii celorlalte organizații județene.

C. Ștefănescu, despre stenograme: Nu este prima oară când ne certăm în sistemul nostru confidențial
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a recunoscut, duminică, veridicitatea stenogramelor apărute sâmbătă în presă, afirmând că nu este prima oară când liderii partidului se ceartă în sistemul lor confidențiale de comunicare, dar a ținut să spună că nu este nicio ruptură în PSD.

”Legat de stenograme, am recunoscut public că aceste discuții au lor permanent. Nu este prima oară când ne certăm în sistemul nostru confidențial de comunicare. Nu totdeauna suntem de acord cu toți unii cu alții. Deciziile se iau prin vot”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, întrebat dacă stenogramele apărute în presă sunt veridice.

El a respins, însă, varianta Gabrielei Firea, potrivit căreia Mihai Tudose vizează șefia partidului.

”Asta e o prostie cu Tudose care preia partidul sau cu cineva care preia partidul. Nu are nicio legătură. (…) Nu confundați discuțiile noastre interne pe whatsapp. Avem tot timpul discuții de genul ăsta, în contradictoriu. De obicei, deciziile se iau prin vot. Nu e niciun fel de ruptură în partid, nu sunt tabere”, a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Potrivit unor stenograme apărute în presă, Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu l-au atacat pe premierul Mihai Tudose, într-o discuție între comunicatorii partidului, care a avut în seara zilei de 30 noiembrie, prilejuită de ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei. Primul ministru este acuzat cu argumente că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top