Connect with us
Vâlcea: Bărbat înecat în Jiblea Veche, după ce a fost luat de viitură

Știri

Vâlcea: Bărbat înecat în Jiblea Veche, după ce a fost luat de viitură

Tragedie în Vâlcea. Un bărbat în vârstă de 57 de ani, a cărui dispariţie fusese anunţată de familie, a fost găsit înecat, sâmbătă, într-un pârâu din localitatea vâlceană Jiblea Veche, în urma viiturilor. Este primul deces din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, cauzele exacte ale decesului urmând să fie cunoscute în urma necropsiei.

„Din primele cercetări a reieşit că bărbatul ar fi fi fost luat de o viitură, formată pe un pârâu care trece prin faţa casei sale, ieri seară, dispariţia fiind anunţată în dimineaţa acestei zile. Cadavrul a fost descoperit la aproximativ un kilometru în aval”, a declarat pentru AGERPRES agentul principal Loredana Sandu de la Biroul de presă al IPJ Vâlcea.

Citește și: Capitala și 44 de localități din 16 județe, afectate de fenomenele meteo extreme

Cauza cea mai probabilă a morţii este înecul, arată sursa citată, însă se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a survenit decesul.

Potrivit unor surse, familia nu l-ar fi dat dispărut încă de vineri seara deoarece bărbatul spusese că va merge la vecini să se uite la un meci de fotbal.

În ultimele zile în judeţul Vâlcea a plouat torenţial în mai multe rânduri, inclusiv în prima parte a zilei de sâmbătă, din cauza precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi fiind inundate mai multe gospodării din Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea, iar nivelul pârâului Stăncălău din localitatea Băbeni pune în pericol mai multe gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu, sâmbătă după-amiaza, la Băbeni, echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor intervin pentru consolidarea malului pârâului Stăncălău.

Citește și: Alertă meteo! Cod PORTOCALIU și GALBEN de furtuni, pentru orele următoare. Zonele vizate:

„Ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, pârâul Stăncălu pune în pericol un grup de gospodării din localitatea Băbeni. Populaţia din această zonă a fost prealertată, iar acest pârâu este monitorizat de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. S-au luat măsuri pentru consolidarea malului”, a spus Cătălin Popescu.

Pârâul Stăncălău este afluent al râului Bistriţia care are de asemenea un nivel ridicat din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă.

Tot din cauza ploilor a fost afectat şi un pod din comuna Bărbăteşti.

„DJ 646E, în comuna Bărăbăteşti, sat Bodeşti, la kilometrul 2+175, structura de rezistenţă a podului care traversează râul Otăsău a fost afectată din cauza aluviunilor. Traficul a fost deviat iar sectorul de drum urmează să fie semnalizat corespunzător”, a precizat reprezentantul ISU.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top