Connect with us
Vâlcea: Inundaţii la Măciuca şi Râmnicu Vâlcea

Știri

Vâlcea: Inundaţii la Măciuca şi Râmnicu Vâlcea

Opt gospodării din localitatea vâlceană Măciuca, satul Oveselu, au fost afectate vineri seara de scurgerile de pe versanţi, din cauza ploilor abundente fiind afectată şi o locuinţă din Râmnicu Vâlcea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

În localitatea Măciuca au fost afectate şi acostamentele de la două drumuri. Nivelul apei în gospodăriile inundate a fost de până la 10 centimetri iar în două beciuri a fost de 1,5 metri.

„Un număr de opt gospodării din Măciuca au fost afectate de scurgerile de pe versanţi care tranzitează curţile şi grădinile, nivelul apei fiind de 5-10 centimetri. A acţionat un utilaj pentru degajarea unui podeţ blocat. Echipajul de la Garda de Intervenţie a acţionat pentru evacuarea apei din două beciuri”, au precizat reprezentanţii ISU.

Pompierii au intervenit şi în Râmnicu Vâlcea, pe strada Stolniceni, unde o locuinţă a fost afectată.

Inundații în mai multe zone din Craiova

Pompierii ISU Dolj intervin vineri seara în mai multe zone din Craiova, afectate de ploaia abundentă într-un timp foarte scurt, pentru evacuarea apei.

Potrivit ISU Dolj, a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei de pe carosabil, unde circulaţia a fost întreruptă, în zona Pasajului Bariera Vâlcii, zona Stadionului „Ion Oblemenco”, Cârcea şi zona Electroputere Parc.

Echipajele au intervenit şi pentru degajarea unui copac de pe carosabil în zona Metro şi pentru îndepărtarea unui autoturism care bloca strada Bătrânilor. În zona Stadionului „Oblemenco” apa este evacuată dintre locuinţe, ca acestea să nu fie afectate.

Mai multe localităţi din judeţul Dolj s-au aflat vineri seara, între 19,15 şi 20,00, sub cod portocaliu de vreme severă imediată, emis de ANM, care a vizat ploi ce cumulează local între 35 şi 45 l/mp.

Mai multe localităţi din judeţul Olt se află sub Cod portocaliu de furtuni vineri seara, până la ora 21:00.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Corabia, Ianca, Vădăstriţa, Grojdibodu, Orlea, Ştefan cel Mare, Vişina Nouă, Gura Padinii şi Vădastra se vor semnala averse ce vor cumula local 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top