Știri

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Cine sunt celebritățile care au participat la eveniment

Vânătoarea de la Balc, organizată în fiecare iarnă de Ion Țiriac, a devenit o tradiție pentru elitele lumii economice și politice din Europa. La eveniment participă și oaspeți regali precum prinţul Dimitrie Sturdza, foşti preşedinţi ai Consiliului de Administraţie al Volkswagen şi ai grupului DaimlerChrysler sau celebrul creator de modă Stefano Ricci.

Vânătoarea de Balc a devenit cunoscută în 2005, când au fost împușcați 185 de mistreți. 23 dintre aceștia i-au căzut victimă fostului premier Adrian Năstase, un împătimit al sportului.

„Vânătoarea de la Balc are un impact important pentru ţară, dat fiind situaţia în care se află România“, a declarat Prinţul Sturdza, participant la ediţia din 2013 a vânătorii de la Balc.

Printre invitații de seamă care se află în aceste zile pe domeniul de 1.500 de hectare, se află Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului Porsche. La Balc sunt prezenți și Klaus Mangold fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler și Franz Rauch, supranumit „regele” european al sucurilor, potrivit Adevărul.

Oameni de afaceri din toată lumea au participat la vânătoarea de la Balc

La vânătoare participă și Wolfgang Bernhard, preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen, preşedintele companiei de componente auto Magna Europa Wolf Siegfried și Carlo Pesanti, preşedintele Italcementi. De la eveniment nu lipsesc Tonniens Clemens, proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de carne Tonnies Fleisch şi proprietar al echipei de fotbal Schalke 04, şi Peter Rau, membru în conducerea executivă a companiei germane Definiens şi fost expert financiar la Philip Morris şi Porsche.

Printre oamenii politici prezenți la vânătoarea organizată pe domeniul de la Balc se regăsesc Rudolf Streicher, membru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist, şi primarul din Monte Carlo, Marsan George.

Din lista impresionantă de participanții nu lipsesc români influenți precum prințul Dimitrie Sturza, cu o avere de 100 de milioane de euro, omul de afaceri Arpad Sarkany sau Sorin Florea, fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti.

Citește și: Bărbat împușcat din greșeală la o partidă de vânătoare, în Suceava

Partida de vânătoare a început joi dimineață. 200 de gonaci au dat startul evenimentului. Goana după mistreți s-a sfârșit azi, când toți invitații au părăsit domeniul cinegetic de la Balc.

O mare parte din carnea de vânat va fi donată unor centre de plasament şi azile de bătrâni din zonă.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More