Connect with us
Vaile Blaga, chemat la DNA

Știri

Vasile Blaga, audiat ca martor la DNA

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a venit luni la Direcţia Naţională Anticorupţie, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar deschis în acest an,dar că nu ştie despre ce fapte este vorba, scrie news.ro.

Update 10:10: Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, la ieşirea de la DNA, unde a stat mai puţin de o oră, că a fost întrebat de procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

„În urmă cu două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa (Liviu Popa, n.r.), eu l-am rugat să ia maşina – pentru că este Diesel, din 2011 şi trebuie mişcată – şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina, unde stă maşina, lucruri de genul acesta”, a spus Vasile Vlaga, după ce a dat declaraţii la DNA.

Întrebat despre accident, Vasile Blaga a spus că a fost uşor, fiind spart un far şi îndoită bara de direcţie a maşinii sale, conduse atunci de Liviu Popa.

„Eu l-am rugat, în permanenţă, când poate, pentru că ştiu de înseamnă dacă nu mişti o maşină un an de zile, eu merg de două- trei ori pe an acolo, şi e Diesel, aşa că l-am rugat pe el să o ia”, a adăugat Blaga.

Știre inițială: Vasile Blaga a spus, la intrarea în sediul DNA, că nu ştie decât că va da declaraţii de martor în dosarul în care a fost citat de procurori, fără a avea alte informaţii despre cauză.

Copreşedintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Vasile Blaga este un politician român, președinte al Partidului Democrat Liberal din 30 iunie 2012 până în noiembrie 2014 , președinte al Senatului României din 29 noiembrie 2011 până în 3 iulie 2012.

Între 29 decembrie 2004-5 aprilie 2007 a îndeplinit funcția de ministru al Administrației și Internelor în Guvernul Tăriceanu. Între 22 decembrie 2008-23 decembrie 2009 a fost ministru al dezvoltării regionale în Guvernul Boc 1. Între 23 decembrie 2009-27 septembrie 2010 a îndeplinit funcția de ministru de interne în Guvernul Boc 2. În data de 27 septembrie 2010 și-a dat demisia din funcția de ministru de interne.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top