Connect with us
Vasile Blaga audiat la DNA într-un dosar în care are calitatea de suspect

Știri

Update: Vasile Blaga a demisionat de la șefia PNL, după ce a fost pus sub control judiciar

Vasile Blaga, copreședintele PNL, a ajuns, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat într-un dosar de trafic de influenţă, susţin surse judiciare. El a spus că a fost citat telefonic şi că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, fără a preciza date în legătură date cu acuzaţiile care i se aduc, scrie news.ro.

Update 13:45: Vasile Blaga nu mai poate candida la alegerile parlamentare din toamnă, potrivit criteriilor de integritate pentru candidaţii PNL, adoptate în decembrie 2015. Unul dintre punctele din acest document asumat arată că nu pot candida din partea partidului persoanele care se află în arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar pentru fapte comise cu intenţie, potrivit news.ro.

Vasile Blaga a fost anunţat, marţi, drept candidat al partidului din partea Organizaţiei PNL Timiş. pe primul loc al listei de la Senat.

În urma anunţului DNA anunţă privind începerea urmăririi penale a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, acuzaţiile fiind că în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, Vasile Blaga nu mai poate candida la alegerile parlamentare.

Update 13:15: Elena Udrea este audiată în dosarul lui Vasile Blaga.

Update 13:02: Vasile Blaga și-a depus demisia din funcția de co-președinte al PNL, anunță un comunicat de presă. El afirmă că își va dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate.

DNA anunţă că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Update 12:13: Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar în dosarul de trafic de influenţă în care a fost audiat mai mult de două ore la sediul DNA Ploieşti.

Vasile Blaga a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 9.30, surse apropiate anchetei spunând că el fusese citat pentru ora 10.00.

Conform unor surse judiciare, Blaga a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu presupuse fapte de corupţie săvârşite între anii 2009-2012, pe când era ministru de Interne. Concret, ar fi vorba despre un dosar de trafic de influenţă, în care fostul ministru este suspectat că ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte către anumite firme.

La intrarea în sediul DNA, Blaga a declarat că are calitatea de suspect, refuzând să facă alte comentarii în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

În 19 septembrie, Vasile Blaga a fost audiat la DNA – Structura Centrală, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar deschis în acest an.

Copreşedintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top