Connect with us
Vasile Blaga, la DNA Ploiești. Fostul lider liberal neagă acuzațiile aduse de procurori

Știri

Vasile Blaga, la DNA Ploiești. Fostul lider liberal neagă acuzațiile aduse de procurori

Vasile Blaga a fost la DNA PLoiești. Fostul lider liberal s-a prezentat la sediul DNA pentru efectuarea actelor procedurale în dosarul în care este urmărit penal. La ieșirea din sediu, Vasile Blaga a negat acuzațiile aduse de procurori.

Fostul lider al PNL a spus că nu a luat cei 700.000 de euro. Banii erau pentru a numi anumite persoane în funcţii de conducere ale companiilor de stat. El a refuzat să dezvăluie ce le-a declarat procurorilor în dosarul de trafic de influenţă.

Vasile Blaga s-a prezentat la sediul DNA Ploieşti în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, în urma căruia şi-a dat demisia din fruntea PNL.

După o oră şi jumătate în faţa procurorilor, însoţit de avocat, a ieşit din sediul DNA. El a refuzat să facă prea multe declarații.

„Ce le-am spus procurorilor nu vă spun dumneavoastră. Eu am făcut o declaraţie în dosar”, a spus fostul lider liberal, potrivit mediafax.

Întrebat daca a luat cei 700.000 de euro, Vasile Blaga a negat: „A treia oară vă spun. Nu!”, a continuat Blaga.

DNA îl cercetează pe politician sub control judiciar pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. În aceeaşi cauză sunt anchetaţi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă.

„Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte”, arată DNA.

Citește și: Vasile Blaga a fost audiat la DNA Ploiești: „Vom dovedi nevinovăția”

Citește și: Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte PNL

„Totodată, în perioada 2011 – 2012, Gheorghe Ştefan l-ar fi informat pe Blaga asupra demersurilor prin care, prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei, se urmărea obţinerea de bani pentru partid. Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie naţională – prin licitaţii trucate – cu firma lui Berdilă, acesta a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procentaj prestabilit din valoarea contractelor”, explică DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top