Connect with us
Vasile Blaga, fost copresedinte al PNL, a fost trimis în judecată într-un dosar de trafic de influență, care îi vizează pe Gh. Ștefan și Horațiu Berdilă.

Știri

Vasile Blaga, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Vasile Blaga a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar de trafic de influență. Fostul ministru se află sub control judiciar.

Blaga este suspectat că a primit mită în patru rânduri o sumă totală de 700 de mii de euro. În cadrul acestui dosar, afaceritstul Horațiu Bruno Berdilă și fostul primar Gheorge Ștefan sunt urmăriți penal.

Conform DNA, faptele au fost săvârșite în perioada în care Blaga era senator și secretar general al unui partid aflat la guvernare.

”În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale”, se arată în comunicatul DNA.

Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte al PDL şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar şi cea asigurătorie.

Sechestru instituit de DNA pe averea lui Vasile Blaga

Totodată, procurorii DNA ”au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat faţă de inculpaţii Berdilă Horaţiu Bruno, Ştefan Gheorghe precum şi faţă de alte persoane”, relatează news.ro.

În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, iar ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o când era secretar general al PDL.

Citește și: Blaga: Vom dovedi nevinovatia

Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro în dosarul de corupţie al lui Blaga.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top