Connect with us
Vaslui. Copii intoxicați cu ciuperci în localitatea Iana. Mai multe ambulanțe au sosit de urgență

Știri

Vaslui. Copii intoxicați cu ciuperci în localitatea Iana. Mai multe ambulanțe au sosit de urgență

Cinci copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat, luni, cu ciuperci otrăvitoare pe care le-au cules în cursul zilei.

Mai multe ambulanțe au ajuns în localitatea Iana din Județul Vaslui, după ce o fată și patru băieți au ajuns acasă. Copiii au cules o ciupercă otrăvitoare pe care au gătit-o și apoi au consumat-o.

„Ăla mai mare l-a găsit. L-a prăjt şi l-au mâncat, nu cunoşteau. Au început să plângă, mămica ne e rău, am zis hai la salvare. Ce sperietură am tras, de moarte.”, a dezvăluit mama unuia dintre copii pentru stirileprotv.ro.

Citește și: Fetiță de patru ani, intoxicată cu marijuana după ce a mâncat o prăjitură

„Copiii provin din familii diferite şi se pare că au mers împreună la cules ciuperci. La faţa locului au fost alocate mai multe echipaje medicale care să acorde copiilor primul ajutor”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Te-ar putea interesa și: Peste 50 de copii, spitalizaţi într-un presupus caz de otrăvire

Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă ucrainean a anunțat că cel puţin 51 de copii şi doi profesori au fost transportaţi la spital și sunt suspectaţi de ingerare a unor substanţe otrăvitoare în oraşul Cerkasî, din centrul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat, persoanele în cauză au prezentat simptome precum vărsături, ameţeli şi dureri de cap în timpul unei reuniuni şcolare la care participau peste 400 de persoane. Un număr de 15 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, şi-au pierdut conştienţa în timpul reuniunii.

Citește și: Elevi intoxicați cu vapori toxici într-un liceu din Brașov

Unsprezece copii sunt în prezent în tratament la terapie intensivă. Alte persoane afectate sunt spitalizate, starea lor fiind mai bună. Autorităţile locale au creat o comisie specială pentru a stabili circumstanţele acestui incident.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman şi ministrul sănătăţii Uliana Suprun se vor deplasa în oraşul Cerkasî în legătură cu acest caz.

Te-ar putea interesa și: Tavan prăbuşit în timpul cursurilor. Care este starea elevilor

Incident grav la școala numarul patru din Alexandria pe 10 noiembrie 2017. S-a prăbușit o bucată de tencuială din plafonul unei săli de clasă, în timp ce elevii se aflau la cursuri. Trei copii au fost răniți în urma incidentul.

Elevii au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat să fie transportați la spital.

„Este vorba de o clasă unde tencuiala a căzut peste copii, în timpul orei. Aici sunt toate autoritățile competente. Se analizează varianta ca acești copii să plece de la cursuri. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top