Connect with us
O fetiță din Vaslui, în vârstă de doar patru ani, a fost găsită de un echipaj de ambulanță înfometată și îmbrăcată sumar într-o casă neîncălzită.

Știri

Vaslui: Fetiță de patru ani, găsită flămândă într-o casă neîncălzită. Ce a făcut mama sa

O fetiță de doar patru ani din județul Vaslui a ajuns la spital, după ce a fost găsită de un echipaj de ambulanță într-o casă neîncălzită. La momentul sosirii echipajului, fetița era murdară, înfometată și îmbrăcată sumar.

Apelul la serviciul de urgență a fost făcut de mama minorei, care se afla în stare avansată de ebrietate. Femeia a afirmat că a băut insecticid și că se simte foarte rău. Atât fetița cât și mama acesteia au fost duse la Spitalul Județean Vaslui.

Citește și: Bebeluș abandonat de mamă în curtea unei biserici. Ce explicație are mama

”Apelul s-a demonstrat a fi fals întrucât la locul solicitării, atât femeia cât şi soţul acesteia au fost găsiţi într-o stare avansată de ebrietate. Din păcate, în locuinţă a fost găsită şi o fetiţă de patru ani, flămândă, murdară şi îmbrăcată sumar, deşi casa nu era încălzită. În consecinţă, au fost înştiinţate atât Poliţia cât şi Protecţia Copilului”, a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa, potrivit news.ro.

În urma în sesizării, specialiştii DGASPC au mers la spitalul din Vaslui pentru a vedea dacă se impune ca fetiţa să fie luată din familie.

”Din primele verificări, se conturează elementele de risc şi neglijare. Această familie se afla sub monitorizarea Primăriei Rebricea, minora fiind inclusă într-un program de prevenire a separării copilului de părinţi. Cazul rămâne în evaluare, iar dacă, în final, se impune separarea copilei de mediul familial, vom apela la instanţă întrucât mama a refuzat instituirea unei măsuri de protecţie”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Fetiţa de patru ani se află în Spitalului Judeţean Vaslui, unde medicii o evaluează pentru a afla dacă are probleme medicale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top