Connect with us

Știri

Veste-bombă pentru toți părinții! Ce se va întâmpla cu școlile

Deputat Marian Cucşa, vicepreşedinte ALDE, vrea să propună o lege ca în situaţiile în care sunt închise şcolile, unul dintre părinţi să aibă liber de la muncă.

Deputatul Marian Cucşa propune o soluţie pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii, în cazul în care şcolile sunt închide din cauza unor calamităţi naturale sau alte situaţii extreme.

Vicepreşedintele ALDE intenţionează să depună un proiect de lege prin care, atunci când se închid şcolile şi grădiniţele, unul dintre părinţi să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani sau dacă este încadrat în categoriila celor cu nevoi speciale.

De asemenea, în situaţia familiilor monoparentale, părintele, care este şi tutorele copilului, să aibă liber de la muncă, iar zilele libere să fie plătite normal.

„Ninsoarea care a căzut continuu timp de 48 de ore, cel puţin în Timiş, unde m-am aflat la sfârşitulul săptămânii trecute, a cauzat multe neplăceri. Drumurile au fost practic imposibil de curăţat în ritmul în care ningea, oamenii au rămas fără curent electric şi încălzire iar autorităţile au decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor timp de două zile.

De aici s-a şi format o voce comună a părinţilor care se plângeau atât pe reţelele de socializare, cât şi direct mie, că, pur şi simplu, nu au cu cine să îşi lase copiii acasă şi m-am gândit că ar fi absolut normal ca statul să le ofere şi acestora zile libere, în perioada în care unităţile de învăţământ sunt închise.

Citește și: Școli închise luni și marți, în mai multe județe. Anunțul de ultimă oră al Ministrului Educației:

Deocamdată, această propunere de proiect de lege este în stadiul de a fi aşternută pe hârtie şi scrisă aşa cum trebuie, ţinând cont de toate detaliile.

Pentru început, m-am gândit ca atunci când se închid şcolile şi grădiniţele, unul dintre părinţi să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani (însă vârsta minorului va fi stabilită după o analiză în acest sens) sau dacă este încadrat în categoriile celor cu nevoi speciale.

Totodată, în situaţia familiilor monoparentale, să aibă liber de la muncă părintele care este şi tutorele copilului. Zilele libere să fie plătite normal”, susţine deputatul Marian Cucşa.

În următoarea perioadă, vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa va demara o consultare publică pe reţelele de socializare pentru a ţine cont de nevoile şi de părerile părinţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top