Connect with us
Veste bună pentru români! Acces gratuit la tratamentele stomatologice! Află despre ce este vorba și cine va beneficia de aceste tratamente.

Știri

Veste bună pentru români! Acces gratuit la tratamentele stomatologice! Despre ce este vorba?

Potrivit unui proiect de lege care a fost depus în Legislativ, copiii ar putea beneficia de tratamente stomatologice gratuite. Află mai multe detalii despre proiectul de lege ce a fost inițiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și ce se întâmplă cu tratamentele stomatologice gratuite.

Veste bună pentru români! Acces gratuit la tratamentele stomatologice! Despre ce este vorba?

Potrivit deputatului PSD Tudor Ciuhodaru, cel care a inițiat proiectul de lege, pentru mulți copii, tratamentele stomatologice sunt un lux pe care nu toți părinții și-l pot permite. ”Motivaţia proiectului meu legislativ este legată de datele negative privind sănătatea dentară. Apariţia cariilor dentare a ajuns boala cea mai răspândită la copii (de cinci ori mai frecventă ca astmul), iar majoritatea copiilor au carii: 75% pe dinţii temporari iar 4 din 10 pe dentiţia definitivă. Cei mai mulți se înregistrează în rural”, a spus Tudor Ciuhodaru, potrivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Premierul a aruncat BOMBA! Ce se întâmplă cu adevărat cu salariile

Tratementele stomatologice sunt costisitoare, iar unii părinți nu și le pot permite. Acestea pot să reprezinte 10 % sau chiar 20 % dintr-un salariu.

”Câteva tarife sunt în măsura a descuraja mersul la stomatolog pentru mulţi părinţi care doresc copii cu dinţi sănătoşi: simpla consultaţie ajunge la 90 de lei iar o extracţie este între 135 si 480 de lei. Din această cauză se temporizează prezentarea la consultaţii, se recurge la tratamente după ureche şi apar complicaţii, unele severe. Complicaţiile merg de la infecţii locale precum abcesul sau gangrena până la cele diseminate la nivel cerebral sau sistemic”, a mai spus parlamentarul.

Veste bună pentru români! Acces gratuit la tratamentele stomatologice! Despre ce este vorba?

Dacă nu beneficiază de tratamente corespunzătoare pentru a trata cariile, copiii pot dezvolta anumite afecțiuni. Poate fi vorba despre infecții ale căilor respiratorii. De asemenea, pot dezvolta anumite afecțiuni la nivelul rinichilor sau la nivelul articulațiilor.

”Nu este de neglijat nici efectul negativ al durerilor dentare asupra capacităţii de concentrare şi a rezultatelor şcolare sau de modificarea obiceiurilor alimentare (consumul de alimente mai uşor de mestecat dar mai proaste din punct de vedere al valorii nutritive, adesea cu niveluri crescute de zahăr) având drept consecinţa aparţia problemelor de creştere şi dezvoltare şi chiar a obezităţii. Proiectul meu de lege, ce oferă acces gratuit la toate tratamentele pentru toţi copiii, este soluţia sănătosă pentru o mare problemă socială şi de sănătate publică: sănătatea dentară a copiilor din România”, a mai spus cel care a inițiat proiectul de lege.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top