Connect with us
Veste bună pentru români! Cresc salariile profesorilor

Știri

Veste bună pentru români! Cresc salariile profesorilor

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat luni într-o întâlnire cu parlamentarii PNL, că salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta.

Veste bună pentru români! Cresc salariile profesorilor

„Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus Monica Anisie după întâlnirea cu parlamentarii PNL, potrivit mediafax.

Ministrul a dat detalii și despre programul Masa caldă, care va fi extins tot în acest an de la 50 la 150 de unități de învățământ.

„Probabil că mâine această ordonanţă de urgenţă va fi pe ordinea de zi şi va fi adoptată. (…) Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, a adăugat Monica Anisie.

Sursa citată a precizat că acest program nu se suprapune cu ”Laptele și cornul”.

Totodată, ministrul a arătat că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300 de lei, susţinând că aceasta va fi majorată gradual.

Citește și: Guvernul n-a mai putut ascunde adevărul! Ce se întâmplă cu pensiile, în perioada următoare

Citește și: Consilul Fiscal avertizează guvernul Orban: Pensiile să crească cu 3%, nu cu 40%

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top