Connect with us

Știri

Veste dureroasă de la Lia Olguța Vasilescu: „Devine îngrijorător”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre situația angajărilor din anumite domenii de interes din România.

Lia Olguța Vasilescu reușește haosul din sănătate și IT

Liderul PSD din cabinetul Tudose a declarat acum două zile că România se confruntă cu o situație din ce în ce mai îngrijorătoare.

Țara noastră are un deficit foarte mare pe piața muncii în sectoarele IT, sănătate, construcții și agricultură, iar oamenii care perfomează în afară în aceste domenii trebuie readuși în țară.

„O situație care devine din ce în ce mai îngrijorătoare (…) este aceea că în ultimii ani vorbim despre un deficit foarte mare pe piața muncii din România în ceea ce privește câteva sectoare: IT-ul, construcțiile și agricultura.

Dacă mâine sunt 12.000 de absolvenți de IT ei vor fi imediat absorbiți de piață în următoarea săptămână; medicii — scoatem posturi de medici la concurs și nu se prezintă nimeni, sau oricum pe 10 locuri se prezintă un singur candidat; piața de construcții, unde problema foarte mare va veni anul viitor (…)

Când va intra în funcțiune PNDL-ul II, care înseamnă o sumă de aproximativ 30 de miliarde de lei, bani pe care îi vor gestiona toate localitățile și în special cele din mediul rural, pentru că banii merg acolo, către proiecte de apă, de canalizare, de școli, de grădinițe, dispensare ș.a.m.d., dar vom avea o problemă cu forța de muncă în construcții și abia anul viitor o să ne dăm seama cât de gravă este această situație.

CITEȘTE ȘI: Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul! E oficial, ce se întâmplă cu pensiile din 2018

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ trist despre pensii şi salarii

Anul acesta, din ianuarie până acum, avem 20.000 de locuri de muncă în plus în construcții, dar cererea este mult mai mare și ajung la al patrulea sector foarte important unde este un deficit foarte mare de forță de muncă, cel din agricultură”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Pitești.

Apoi, Olguța s-a lăudat cu ce a reușit să facă în calitate de primar al Craiovei: „Bursa locurilor de muncă a primăriei a funcționat foarte bine.

Mi-am dat seama după zeci de audiențe ținute în primărie, că oamenii veneau să întrebe unde să se ducă să lucreze. Și le spuneam: ok, dar la AJOFM sunt locurile de muncă prezentate, se fac tot felul de burse de locuri de muncă. Oamenii știu că trebuie să întrebe primarul.

În mediul rural acest lucru este chiar mult mai accesat decât în orice oraș din România. Oamenii țin legătura cu primarul.

Și atunci ne-am gândit că această bursă a locurilor de muncă să aibă legătură și cu primăria, cu comunitatea locală, și mai ales este valabil pentru românii care au plecat în străinătate și care vor să se întoarcă să lucreze și în loc să acceseze site-ul AJOFM-ului care se referă la întreg județul este cel mai bine să știe exact în localitatea lor de domiciliu ce se întâmplă, ce locuri de muncă sunt disponibile și îi așteaptă.

Tot ca să preîntâmpinăm migrația românilor anul acesta am mai făcut un lucru importat, anume am subvenționat chiria și plata utilităților pentru cei care își găsesc un loc de muncă la 50 de kilometri de localitatea de domiciliu”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top