Connect with us
Alocațiile ar putea fi tăiate dacă elevii nu merg la școală. Numărul maxim de absențe permis

Știri

Veste mare pentru români, referitor la ALOCAȚIE! Klaus Iohannis a promulgat LEGEA!

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se promulgă Legea privind aprobarea OUG 26/2016 privind alocația pentru susținerea familiei.

Această lege prevede că alocația pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu va mai fi condiționată de plată impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, potrivit Agerpres.

Guvernul a aprobat în iunie 2016 ordonanța, adoptată în acest an de Parlament.

Actul normativ stabilește că plățile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioadă în care alocația pentru susținerea familiei a fost suspendată.

Guvernul preciză că alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse, care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani și se acordă în bază Legii 277/ 2010. Aceste alocații se acordă familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei și se calculează în funcție de numărul de copii și de venitul pentru fiecare membru al familiei.

Citește și: Familia cu 3 copii şi tinerii până în 35 de ani care se căsătoresc primesc primă de… 

Citește și: Pensia minimă crește de la 1 martie. Cine va primi bani mai mulți

Prin modificări legislative adoptate de Parlament în cursul anilor 2015 și 2016 s-a stabilit eliminarea condiției plătii ajutoarelor sociale acordate în bază Legii privind venitul minim garantat și a indemnizației pentru creșterea copilului de achitarea impozitelor și taxelor locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top