Connect with us
Noi REGULI pentru obţinerea permisului de conducere

Știri

Veste proastă pentru cei care vor să ia carnetul de șofer! Noile obligații au intrat deja în vigoare

Parlamentul a adoptat legea prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

Noile dispoziții legale privind examenul pentru obținerea permisului de conducere vor intra în vigoare de vineri. Astfel, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrază video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

„Astăzi a fost adoptată legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care examenul de obținere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretică și audio/video pentru cea practică.

Sunt convinsă că în acest mod examenele se vor desfășura în condiții mai bune, șoferii și examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducători auto care ajung în trafic vor fi mai bine pregătiți”, a spus Ionela Dobrică, deputată care a votat această lege, scrie dcnews.ro.

Citește și: Accident înfiorător! Șoferul unei Dacia Logan a murit pe loc!

Citește și: Cinci copii, loviți în plin de un șofer pe trecerea de pietoni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top