Știri

Veste proastă pentru românii care locuiesc la bloc. Ce se întâmplă cu încălzirea. Se dă lege!

Cei care locuiesc la bloc și doresc să se debranșeze de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice nu vor mai putea face asta, după ce va intra în vigoare noua lege a energiei termice. Proiectul legislativ se află acum în Parlament, în dezbatere.

Noua lege spune din capul locului: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă.

„Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, se arată în noua lege, conform unui draft al actului normativ, obținut de cei de la economica.net.

Zona unitară de încălzire va fi definită de autoritatea locală și se poate referi nu doar la un oraș, ci și la un cartier sau un cvartal de blocuri în care funcționează un singur sistem cu alimentare cu energie termică. Debranșarea se poate face doar în cazul imobilelor care nu sunt în această zonă, dar nici aici procedura nu va fi una simplă.

Citește și: Vremea de Sărbători 2017. Se anunță GER năprasnic. Ce se întâmplă în luna decembrie

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More