Connect with us
Vești bune de la stat. Mai mulți români urmează să primească bani

Știri

Vești bune de la stat. Mai mulți români urmează să primească bani

Vești excelente pentru foarte mulți români. Românii care au aplicat pentru programul Start-Up Nation 2017 au fost sunați pentru a fi consiliați. Cei care au aplicat trebuie să depună cât mai repede cererile pentru că banii îi așteaptă. Declarația îi aparține ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

„Start-up Nation se desfăşoară conform celor prognozate de noi: ultima cerere de plată, ca termen, 29 septembrie, ultima zi de plată, decembrie anul acesta.

Ceea ce se întâmplă anul acesta este o nouă abordare a statului român prin reprezentanţii lui, cei pe care îi avem astăzi în agenţiile regionale şi la sediul ministerului.

Au fost sunaţi absolut toţi cei care au aplicat în Start-up Nation 2017, astfel încât să fie consiliaţi şi să depună cât mai repede cererile de plată pentru că banii îi aşteaptă. Banii sunt în conturile băncilor partenere şi în contul agenţiilor regionale.

Deci astăzi Start-up Nation funcţionează foarte bine din punctul meu de vedere. Deja la Fondul de Garantare – Contragarantare nu mai sunt dosare, ceea ce înseamnă că a fost finalizat acest proces şi cred că dacă şi antreprenorii vor înţelege să depună mult mai repede cererile de plată, probabil că Start-up Nation va fi închis complet în două luni.

Românii care au aplicat pentru Start-Up Nation urmează să primească banii

Există această posibilitate. Repet, banii îi aşteaptă, sunt în conturile băncilor şi în conturile agenţiilor regionale”, a spus Ştefan Radu Oprea.

Anul trecut 80% dintre aplicaţii au fost returnate către beneficiar, iar anul se doreşte o creştere a calităţii aplicaţiilor pentru Start-up Nation.

Ministrul Comerţului a afirmat că pentru programul actual au fost depuse 8.470 de cereri, din care au fost plătite peste 2.000 aplicaţii.

Potrivit sursei citate, viitorul program va începe după ce se va încheia actualul pentru că nu pot fi derulate două programe concomitent din cauza limitării capacităţii administrative a ministerului şi băncilor partenere.

Citește și Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a demisionat din funcție

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) au organizat, miercuri, seminarul cu tema „Susţinerea aplicată a programului de promovare a exportului”.

1 Comment

1 Comment

  1. ovidiu

    2018-07-02T16:09:27+03:00 at 16:09

    Lasati vrajelile!
    Pe langa faptul ca nimeni din AIPPIMM nu raspunde la telefon, la mailuri – NU ii poti contacta decat daca te prezinti la ei la usa (si Bucurestiul tine de agentia din Ploiesti).
    Cand trimiti acte la ei nici macar nu citesc emailurile daramite sa trimita confirmare de primire.
    La un email din Noiembrie 2017 am primit in Ianuarie 2018 read-receipt (confirmare de deschidere mail) – dar informatiile cerute yok ….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top