Connect with us

Știri

Vești bune pentru angajați! Trei din cinci companii vor oferi tichete cadou de Crăciun

O analiză Sodexo arată că trei din cinci companii din România care acordă beneficii extrasalariale angajaţilor vor oferi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului.

Publicată în această dimineață, analiza a fost realizată pe un eșantion la care au participat aproximativ 1500 de companii, dar și pe baza informaţiilor comerciale ale Sodexo, în perioada 3 octombrie – 31 octombrie 2016.

Cea mai mare parte dintre companii care vor oferi tichete cadou angajaților de Crăciun sunt din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Arad şi Prahova.

Din totalul companiilor, aproximativ 50% îşi desfăşoară activitatea în servicii, distribuţie şi sectorul industrial.

În acelaşi timp, peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între 1 şi 19 angajaţi.

„Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferinţelor sezoniere atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, care îşi pot alege singuri cadoul pe care şi-l doresc. În plus, de anul acesta, angajaţii beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, a declarat directorul de marketing al Sodexo, Adina Popa.

Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozitul pe venit şi pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora.

Astfel, tichetele cadou în cuantum de 150 de lei, acordate de 8 martie, Paşte, 1 iunie şi Crăciun, precum şi la sărbători similare ale altor culte religioase, sunt neimpozabile şi sunt scutite de contribuţii sociale individuale, informează news.ro.

Până în ianuarie 2016, aceste tichete erau impozitate cu 16%.

Citește și: Un diamant roz a fost licitat pentru suma de 18.1 milioane de dolari

În acest context, Sodexo estimează că va emite anul acesta de Crăciun cu 32% mai multe tichete cadou, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top