Connect with us
Vești bune pentru elevi. Ce se întâmplă mâine în scolile din țară

Știri

Vești bune pentru elevi. Ce se întâmplă mâine în scolile din țară

Zi specială pentru elevi. Mâine, în toate școlile din țară, elevii nu vor învăța. Asta la doar câteva zile dupa vacanțele de 28 aprilie (Rusaliile) si 1 iunie (Ziua Copilului). Asta pentru că 5 iunie a fost stabilită prin lege ca fiind Ziua Învățătorului.

Chiar Ministerul Educatiei a fost cel care a prins în structura anului scolar faptul ca 5 iunie este o zi speciala ce „va fi marcata prin manifestari specifice”.

Altfel spus, elevii si profesorii vor merge la scoala, dar nu vor face ore in mod obisnuit colectiv de Munca de la nivelul Bucurestiului precizeaza faptul ca „in perioada desfasurarii acestor manifestari specifice nu se vor presta activitatile prevazute in fisa postului a fiecarui salariat din invatamant”.

Elevii vor desfăşura marţi, de Ziua Învăţătorului, activităţi extracurriculare, a declarat pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Ionel Florian Lixandru.

Elevii nu vor învăța pe data de 5 iunie

„Se marchează ziua de 5 iunie, Ziua Învăţătorului. Copiii vin la şcoală. În conformitate cu prevederile Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură în vigoare, pe data de 5 iunie este Ziua Educatorului şi în şcoli se vor desfăşura activităţi specifice acestei zile, nu cele prevăzute în fişa postului”, a spus secretarul de stat.

Chiar Ministerul Educatiei a precizat, anuntand structura anului scolar 2018-2019, ca „unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internationala a educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului, in masura in care, prin contractul colectiv de munca aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucratoare”.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită pe data de 5 iunie. Această dată reprezintă ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr (n. 5 iun. 1779 – m. 17 sep. 1823), ”fondatorul învăţământului în limba naţională în Ţara Românească”. Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc.

Citește și Ministrul Educației: „Salariile profesorilor au fost plătite”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top