Vesti bune pentru mame! Ce se intampla cu indemnizatiile pentru cresterea copilului!

22.05.2016
Vesti bune pentru mame! Ce se intampla cu indemnizatiile pentru cresterea copilului!

Noul ministru al Muncii, Dragos Paslaru, a declarat ca noile indemnizatii pentru mame vor intra in plata de la 1 iulie, precizand ca noile prevederi se aplica si mamelor care sunt in concediu fara plata sau s-au intors la serviciu.

„Ceea ce e foarte important e ca saptamana viitoare iesim in dezbatere publica cu normele de aplicare. Oricine e in aceasta situatie sa verifice normele, sa vada daca intelege ceva din ele – noi zicem ca sunt destul de clare”, a declarat ministrul, la ProTv.

Dragos Paslaru a anuntat ca, asa cum a promis Executivul, la inceputul saptamanii viitoare vor intra in dezbatere publica normele de aplicare a legii, sfatuindu-i pe parinti sa le citeasca si sa sesizeze ministerul daca exista anumite spete particulare care nu sunt prevazute in lege.

Citeste si: Cum acum arata fiica Adrianei Iliescu, cea mai batrana mama din Romania!

La finalul lunii aprilie, Dragos Paslaru a declarat ca se discuta cu Ministerul de Finante pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de milioane de lei pentru acest an.

Dragos Paslaru a mai spus ca finantarea se va realiza in urma rectificarii bugetare. „Pana nu exista actul legislativ si bugetul rectificat, ramane o probabilitate. Sa nu uitam ca acesti bani sunt la concurenta cu altii pe care trebuie sa-i dam pentru ca in Parlament se adopta diverse lucruri mai mult sau mai putin ghiduse. Asta e o problema serioasa, e vorba de natalitate, de cresterea numarului de locuri de munca”, a adaugat ministrul Muncii.