Connect with us
Noul ministru al Muncii, Dragos Paslaru, a declarat ca noile indemnizatii pentru mame vor intra in plata de la 1 iulie 2016.

Știri

Vesti bune pentru mame! Ce se intampla cu indemnizatiile pentru cresterea copilului!

Noul ministru al Muncii, Dragos Paslaru, a declarat ca noile indemnizatii pentru mame vor intra in plata de la 1 iulie, precizand ca noile prevederi se aplica si mamelor care sunt in concediu fara plata sau s-au intors la serviciu.

„Ceea ce e foarte important e ca saptamana viitoare iesim in dezbatere publica cu normele de aplicare. Oricine e in aceasta situatie sa verifice normele, sa vada daca intelege ceva din ele – noi zicem ca sunt destul de clare”, a declarat ministrul, la ProTv.

Dragos Paslaru a anuntat ca, asa cum a promis Executivul, la inceputul saptamanii viitoare vor intra in dezbatere publica normele de aplicare a legii, sfatuindu-i pe parinti sa le citeasca si sa sesizeze ministerul daca exista anumite spete particulare care nu sunt prevazute in lege.

Citeste si: Cum acum arata fiica Adrianei Iliescu, cea mai batrana mama din Romania!

La finalul lunii aprilie, Dragos Paslaru a declarat ca se discuta cu Ministerul de Finante pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de milioane de lei pentru acest an.

Dragos Paslaru a mai spus ca finantarea se va realiza in urma rectificarii bugetare. „Pana nu exista actul legislativ si bugetul rectificat, ramane o probabilitate. Sa nu uitam ca acesti bani sunt la concurenta cu altii pe care trebuie sa-i dam pentru ca in Parlament se adopta diverse lucruri mai mult sau mai putin ghiduse. Asta e o problema serioasa, e vorba de natalitate, de cresterea numarului de locuri de munca”, a adaugat ministrul Muncii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top