Connect with us
VEȘTI bune pentru pacienți. Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Sănătății

Știri

VEȘTI bune pentru pacienți. Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că în şedinţa de joi Guvernul va extinde, pentru a doua oară în ultimele două luni, lista de medicamente compensate şi gratuite.

„Chiar în şedinţa care va avea loc astăzi, Guvernul extinde pentru a doua oară în ultimele două luni lista de medicamente compensate şi gratuite. Astfel, după cele 16 molecule noi incluse în lista de medicamente compensate şi gratuite la sfârşitul lunii martie, astăzi vom aproba o hotărâre de guvern care are ca obiectiv introducerea în listă a altor 19 molecule inovative”, a spus ministrul la seminarul „Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele – dialog asupra politicilor”.

Potrivit ei, siguranţa pacienţilor, controlul rezistenţei la antimicrobiene şi al infecţiilor asociate asistenţei medicale se numără printre principalele obiective ale Ministerului Sănătăţii, ce le-a inclus ca subiecte pentru agenda Preşedinţiei României a Consiliului UE din 2019.

Lista cu medicamente compensate şi gratuite va fi extinsă

Pintea consideră că accesibilitatea la serviciile de sănătate şi calitatea acestora sunt esenţiale pentru asigurarea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în fiecare ţară membră a Regiunii.

Totodată, accesul universal la servicii de sănătate şi sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită „un angajament politic clar, iar România a făcut eforturi constante” pentru a rezolva de aceste probleme, scrie romaniatv.net.

În opinia sa, resursele umane în domeniul sănătăţii sunt esenţiale atât pentru accesul la asistenţă medicală, cât şi pentru calitatea acesteia.

„România s-a confruntat cu o migraţie puternică în rândul medicilor şi asistenţilor începând cu anul intens 2007, după accesul în Uniunea Europeană. Peste 14.000 de medici români lucrează peste hotare, cu precădere în Franţa, Germania, Regatul Unit, Italia şi Spania. Anul trecut, Guvernul român a luat măsuri pentru reducerea acestui risc prin creşterea substanţială a veniturilor celor ce lucrează în domeniul sănătăţii şi prin îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, a spus ministrul Pintea.

Citește și Sorina Pintea: Se vor simplifica procedurile pentru accesarea unui tratament în străinătate, dacă în România nu există

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top