Connect with us
Vești noi despre pensii! Viorica Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor

Știri

Vești noi despre pensii! Viorica Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor

PSD fierbe după scandalul dintre Liviu Dragnea și alți lideri importanți ai partidului, însă în plină criză a partidului de guvernământ, Viorica Dăncilă face noi promisiuni pentru pensionari.

Premierul a anunțat că noua lege a pensiilor va fi prezentată sindicatelor în Consiliul Tripartit.

„Vreau să dau astăzi o veste bună pensionarilor, dar și actualilor angajați, viitori pensionari. Noua lege a pensiilor va fi prezentată azi sindicatelor în Consiliul Tripartit, astfel încât să respectăm programul pe care ni l-am propus și să-l punem în aplicare.

E un proiect bun care rezolvă inechitățile dintre pensii și va duce la o creștere substanțială a pensiilor.

De la preluarea guvernării de către actuala coaliție, pensiile au crescut în trei etape. Astfel punctul de pensie a crescut cu 26%, iar pensia minimă garantată a crescut la 640 de lei”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de joi a Executivului.

Proiectul Legea Pensiilor, prezentat de Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, în luna august, că statul va trebui să suplimenteze bugetul de pensii cu 15 miliarde de lei, în anul 2022, la fel ca în anul 2016, în condiţiile în care pensiile se dublează.

Ministrul Muncii a prezentat proiectul noii legi a pensiilor, precizând, printre prevederi, că vârsta standard de pensionare nu se modifică, nici stagiul minim.

Proiectul mai prevede că mamele care au crescut trei copii, până la 16 ani, se pot pensiona mai devreme.

Estimăm că statul va trebui să suplimenteze bugetul de pensii cu 15 miliarde de lei, în anul 2022, adică la fel ca în anul 2016, în condiţiile în care pensiile se dublează.

Explicaţia este simplă: se estimează, în paralel, o creştere a încasărilor la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, generată de creşterea salariilor, a numărului de angajaţi, dar şi a gradului de colectare, ca urmare a întoarcerii sarcinii fiscale.

În cifre, încasările sunt estimate, pentru anul 2022, la 99,7 miliarde de lei faţă de 58,9 miliarde în anul 2018.

Estimările de venituri au fost calculate prin amendarea cifrelor din Strategia Fiscal-Bugetară, în raport cu execuţia bugetară a anului 2018, care indică o creştere a veniturilor faţă de cele estimate, cu 3,5 miliarde de lei”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai precizat că un factor foarte important este şi acela că, în 2017 şi 2018, numărul angajaţilor l-a depăşit pe cel al pensionarilor.

Citește și: Care sunt modificările la sistemul de pensii

Citește și: Liviu Dragnea anunță ce se va întâmpla cu Legea pensiilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top