Știri

Vești proaste! Președintele Iohannis a anunțat cât vor mai dura restricțiile severe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară, cât vor mai dura restricțiile sub care stăm în această perioadă. Șeful statului a participat la o ședință cu factorii implicați în lupta contra virusului, iar în urma acesteia a făcut câteva declarații de presă.

Vești proaste pentru români

Iohannis a declarat că până când nu vom avea un vaccin eficient, nu este altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectărilor.

Declarațiile pe marginea acestui subiect au fost făcut în această seară. Șeful statului a spus că țara noastră se confruntă cu o situație extrem de complicată, și că restricțiile au un singur scop, anume acela de a proteja populația și a reduce presiunea de pe sistemul sanitar.

„Veştile privind apariţia cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realişti şi să înţelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă”, a declarat șeful statului.

Președintele țării a spus că o campanie de vaccinare anti-coronavirus, bine organizată și comunicată eficient ne va da șansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitate.

În primă fază, de noul vaccin împotriva virusului va beneficia personalul medical și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală, a mai spus președintele.

Situația infectărilor cu noul virus în România se agravează de la o zi la alta. Numărul cazurilor crește în toate județele țării. Instituțiile de învățământ sunt închise, copiii învață de acasă, restaurantele sunt închise, sălile de spectacol, sălile cu jocuri de noroc și lista continuă.

Parada militară de 1 decembrie nu va mai avea loc, iar despre tradiționalele târguri de Crăciun, nici nu se mai pune problema. Multe s-au schimbat și multe se vor schimba pentru românii din toată țara. Nimeni nu iese pe stradă fără mască de protecție. De asemenea, timp de 30 de zile avem carantină de noapte. Nu se circulă în intervalul 23-05 fără motive întemeiate și justificate prin documente.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-10T19:40:17+02:00 19:40

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More