Connect with us

Știri

Vezi ce a păţit un grup de oameni în Trecătoarea Morţii

Pe data de 25 ianuarie 1959, un instructor de ski, trei ingineri şi şapte studenţi de la Universitatea politehnica Ural, din  Sverdlovsk, au plecat într-o călătorie lângă Muntele Otorten, prin Trecătoarea Morţii, de unde nu s-au mai întors.

Lyudmila-Dubinina-Yuri-KrivonishchenkoNikolay-Thibault-Brignoles-Rustem-Slobodin

Pe data de 26 februarie în Trecătoarea Dyatlov s-a găsit locul unde au campat excursioniştii pe panta unui munte de lângă Ortoten. Zona în care au campat aparţine tribului Mansi şi este denumită de localnici Mkholat Syakhl, care s-ar traduce ca „muntele morților”.În unul din corturi s-a găsit aparatul de fotografiat cu care s-au efectuat pozele din articol.După ce s-a developat rola de film anchetatorii au observat că ultima fotografie a fost făcută pe data de 2 februarie chiar în locul unde au campat.

Achetatorii oficiali ai cazului au notat că pânza corturilor părea a fi fost tăiată din interior și au găsit urmele de pași a opt sau nouă oameni care părăsiseră corturile și se îndreptaseră spre pantă, în direcția pădurii. Potrivit investigatorilor, grupul a plecat fără bocanci sau echipament, iar urmele de pași sugerau că merseseră fie desculți, fie în șosete. Cu alte cuvinte, și-au sfâșiat corturile și au alergat în grabă prin zăpada înaltă până la brâu, deși nu s-au găsit dovezi că ar fi fost în preajmă alți oameni sau că cineva din grup avea intenții rele.

Corturile-unde-au-campat-membrii-expeditiei-Dyatlov

Boris Vozrozhdenny, unul dintre doctorii care au examinat cadavrele a afirmat că loviturile erau similare cu cele din accidentele de maşină.

Ultimii patru erau mai bine îmbrăcați decât ceilalți cinci și se pare că au luat hainele morților și au continuat călătoria fără țintă. Zolotariov, de exemplu, a fost găsit îmbrăcat cu haina și căciula Dubininei, iar ea avea înfășurat în jurul piciorului un crac din pantalonii de lână pe care îi purta unul dintre cei doi găsiți la rădăcina pinului. Pe deasupra, hainele găsite asupra ultimului grup au fost testate și s-a descoperit că erau radioactive.

fata-e1425085381613-1024x671

 Radioactivitatea hainelor este un mister în acest caz, la fel și modul în care a fost tratată investigația de către autorităţile ruse. Documentele care aveau legătură cu cazul au fost sigilate după închiderea cazului și n-au mai fost deschise până la mijlocul anilor 1990.

Un alt grup de studenți care a campat în Trecătoarea Morţii a raportat aceleași apariții în aceeași perioadă. Unul dintre ei a declarat că a văzut „un corp de formă circulară care zbura deasupra satului dinspre sud-vest spre nord-est. Discul strălucitor era de mărimea unei luni pline și era înconjurat de o aură albăstruie. Aura strălucea uneori puternic, ca un trăznet. Când corpul a dispărut după linia orizontului, cerul a rămas luminat în zona aceea timp de mai multe minute.”

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top