Connect with us
Vicepremierul Sevil Shhaideh, proiect pentru studenții care stau în cămine

Știri

Vicepremierul Sevil Shhaideh, proiect pentru studenții care stau în cămine

Vicepremierul Sevil Shhaideh și-a prezentat unul dintre planurile pe care le are în legătură cu studenții români.

Vicepremierul României a declarat aseară la Antena 3 că cele 30 de cămine studențești care vor fi construite prin Compania Națională de Investiții (CNI) este obiectivul major al programului de guvernare și unul dintre punctele principale de pe agenda Ministerului Educației.

Shhaidedh promite 70.000 de locuri noi în toate centrele universitare

„Am primit o prioritizare de la Ministerul Educaţiei în funcţie de numărul de locuri în cămine. Vorbim de peste 70.000 de locuri în toate centrele universitare”, a declarat Shhaideh.

„În dosarul de aderare de candidatură la Euro 2020, ne-am asumat patru stadioane să le realizăm prin CNI. În acest moment sunt trei gata pregătite cu toate documentele de proprietate.

Pentru a intra în program, să lansezi o procedură de achiziţie publică, trebuie să avem toate documentele de proprietate, cadastrare. Avem o problemă la nivelul stadionului Dinamo, suntem încă în discuţie cu MAI”, a mai spus vicepremierul la Antena 3.

Shhaidedh a mai spus că guvernul își dorește să continuie lucrările de consolidare la spitalele din București. Sunt prevăzute, deocamdată, lucrările la patru spitale importante din Capitală.

„La nivelul CNI se mai gestionează un fond pentru intervenţiile în primă urgenţă – partea de consolidare pentru acele clădiri care prezintă expertiză, risc seismic de gradul I sau risc seismic de gradul II. Acest fond din cota pe care Inspectoratul de Stat în Construcţii o colectează.

CITEȘTE ȘI: La cât vor ajunge salariile în următorii ani, în funcție de regiunea în care locuiești

Avem în lucru patru spitale pe parte de consolidare, din Bucureşti şi din ţară. Un exemplu este Spitalul de pediatrie de la Piatra Neamţ. Al doilea spital care este în analiză este Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Galaţi”, a mai spus vicepremierul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top