Victor Grigorescu, ministrul Energiei, ar putea demisiona din Guvern

07.10.2016
Victor Grigorescu, ministrul Energiei, ar putea demisiona din Guvern

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, ar putea demisiona din Guvern, după controversele referitoare la banii pe care îi încasează de pe urma închirierii uni site.

Preimierul Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu acesta în cursul zilei de vineri, au declarat surse oficiale pentru news.ro. Întâlnirea dintre Cioloş şi Grigorescu va avea loc în după-amiaza zilei de vineri, după ce premierul se va întâlni cu vicepreşedintele CE Federica Mogherini.

Potrivit unor surse oficiale, Cioloş ar urma să îi ceară ministrului să se retragă din Guvern, din cauza controverselor apărute cu privire la veniturile lui Grigorescu de pe urma închirierii unui site.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a oferit vineri, pe Facebook, explicaţii suplimentare privind platforma monitoreu.com pe care a cedat-o în folosinţă timp de un an pentru 792.000 lei, susţinând că a oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona, însă nu spune nici acum cine i-a plătit banii pentru închirierea site-ului.

Platforma, pe care ministrul o caracterizează ca fiind un start-up dedicat analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, nu este accesibilă în prezent.

“Simplul motiv pentru care nu mai funcţionează astăzi ţine de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiaşi an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona şi nici nu am simţit că poate continua aşa cum era construit”, a scris Grigorescu, pe contul personal de Facebook.