Connect with us
Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Știri

Victor Ponta și Dan Șova, la Instanța Supremă

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, vineri dimineaţă, la instanţa supremă, pentru un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, în care este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

La sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a ajuns şi Dan Şova, care ar urma să fie audiat în dosar, transmite news.ro.

Victor Ponta a ajuns vineri dimineaţă, în jurul orei 8.45, la instanţa supremă, unde se desfăşoară procesul în care este acuzat de fals, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. La termenul de vineri ar urma să fie audiat Dan Şova, judecat şi el pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Completul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul senatorului Dan Şova privind contractele cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari a stabilit, pe 26 iulie, menţinerea sub control judiciar a acestuia.

În dosarul „Turceni-Rovinari”, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de de abuz în serviciu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top