Connect with us

Știri

VIDEO: Casa in care Arsenie Boca si-a trait ultimele clipe de viata

Casa in care a murit Arsenie Boca arata astazi ca o fortareata. Parintele Arsenie Boca si-a dat ultima suflare intr-o casa construita dupa propriul proiect la marginea statiunii Sinaia, noteaza Romania TV. Asezamantul este acum ingrijit de mai multe calugarite de la Prislop.

Una dintre maicutele care ingrijeste locul in care a murit Arsenie Boca, face dezvaluiri cutremuratoare despre ultima perioada din viata parintelui. Femeia relateaza ca si acum camera in care a trait ultimele clipe este neschimbata.

ARSENIE BOCA, sfaturi pentru romani: „Cand se vor inchide granitele Europei, sa vina acasa!”

Marturii cutremuratoare de la mormantul lui ARSENIE BOCA: „L-am tinut in mainile mele tremurand”

„Aici a stat ultimii 12 ani. Din ’77 pana in ’89. Mai mergea vara la Draganescu sub pretextul picturii si acolo primea oamenii. Aici n-a primit niciodata pe nimeni”, a spus maicuta, pentru Romania TV.

Casa arata acum ca o adevarata fortareata construita din piatra si lemn. Parintele Arsenie Boca a construit-o la Sinaia din fonduri proprii, dupa ce fusese izgonit de autoritati de la manastirea Prislop.

Tot aici a avut si un atelier de desen si pictura, dar si o camera de lucru, unde a scris multe dintre manuscrisele publicate dupa moartea lui.

ARSENIE BOCA: Zece CUGETARI ale Sfantului Ardealului

Psiholog: “ARSENIE BOCA este un fenomen ce oscileaza intre credinta si afacere

„Aici a pictat icoanele de la Draganescu, de pe catapeteasma, de la Prislop”, a mai adaugat maicuta care are grija de casa.

Parintele Arsenie Boca a murit pe data de 28 noiembrie 1989, la 79 de ani si a fost inmormantat la manastirea Prislop.

Imagini in exclusivitate oferite de romaniatv.net:

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top