Connect with us
Vijelie în Arad. Noaptea de luni spre marți a înregistrat un vânt foarte puternic în mai toate zonele țării. Rafalele au depășit 60km/h.

Știri

Vijelie în Arad : copaci căzuți și localități rămase fără curent electric

Vijelie în Arad. Noaptea de luni spre marți a înregistrat un vânt foarte puternic în mai toate zonele țării. În județul Arad, vremea rea a produs pagube materiale substanțiale. Vântul a smuls copacii din rădăcini și a lăsat întregi comunități de oameni, fără curent electric.

Vijelie în Arad : pagube materiale importante și trafic îngreunat

Autoritățile au fost alertate în seara de luni spre marți după ce o serie de copaci au căzut pe mașini, pe stradă blocând drumul sau au rupt stâlpii de telecomunicație. Incidentele nu au stat departe nici de municipiul Arad unde pe strada Bodrogului, vijelia a rupt cinci stâlpi care au sfârșit pe carosabil, lovind două mașini și blocând întreg traficul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a comentat incidentul: ”Ruperea primului stâlp a angrenat căderea altor patru legaţi prin cabluri de internet şi telefonie. Două autoturisme aflate în mişcare au fost avariate, fără ca ocupanţii să fie răniţi.”

Probleme similare au fost și pe drumul judeţean dintre Arad şi localitatea Şiria, care a fost blocat timp de o oră. Copacii căzuți pe drum au oprit circulația, până la sosirea pompierilor care au eliberat carosabilul.

Vijelia a cauzat pene de curent în mai multe localități de pe Valea Mureșului. Furnizorul de curent s-a deplasat imediat în zonă, unde încearcă remedierea situației.

Citește și: Prognoza meteo 11-18 decembrie. Vine gerul, cu temperaturi de -10 grade în mijlocul zilei

Codul galben de vânt emis de ANM va continua și azi, până în jurul orei 12:00. Județul Arad s-a aflat sub o astfel de avertizare pentru ultimele 12 ore. Meteorologii subliniază faptul că vremea își va continua ritmul de răcire început săptămâna aceasta. Temperaturile pot ajunge scădea sub -10 grade Celsius în zilele ce urmează.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top