Vila lui Florin Iordache, vandalizată! Cum a reacționat fostul ministru

Ultimul update: sâmbătă 17 noiembrie 2018 17:07 Data publicării: sâmbătă 17 noiembrie 2018 17:07
Autor , în Știri

Protestatarii #rezist i-au vandalizat garajul fostului ministru al Justiției, Florin Iordache, la câteva zile după ce a uimit o țară întreagă, atunci când le-a arătat colegilor din Parlament scene obscene. Oamenii au mers la casa acestuia și au lipit mai multe afișe pe gardul locuinței fostului ministru și au scris tot felul de mesaje obscene.

Fostul ministru al Justiției a ieșit din garaj de dimineață cu mașina și a dat nas în nas cu protestatarii. Poliția i-a legitimat pe cei cinci protestatari, iar aceștia au fost amendați pentru vandalizarea gardului și a garajului cu spumă. Incidentul s-a petrecut în Bragadiru, Ilfov, în această dimineață.

Asociaţia VeDem Just a depus plângere împotriva lui Iordache în legătură cu gesturile obscene din Parlament

Asociaţia VeDem Just a anunţat vineri că a depus o plângere la Poliţia Sector 5 împotriva deputatului Florin Iordache în legătură cu gesturile obscene făcute de acesta în plenul Parlamentului.

„Asociaţia Voci pentru Democraţie depune o plângere la Secţia 17 de Poliţie din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 5 împotriva deputatului Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României faţă de participanţi. Este un gest inacceptabil, care nu are nicio legătură cu politica.

Citește și: Florin Iordache, gest obscen în Parlament! Totul a fost filmat

Parlamentarii trebuie să fie modele pentru cetăţeni, nu contramodele. Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari, iar nu al comportamentelor indecente”, susţine asociaţia, într-un mesaj postat pe Facebook.

În plângerea depusă la Poliţie, asociaţia reclamă încălcarea dispoziţiilor art. 2, alin. 1 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care prevede următoarele:

Miercuri, parlamentarii USR, ținta lui Florin Iordache

„Art. 2. Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

Miercuri, deputatul PSD Florin Iordache a fost surprins în imagini de camerele de televiziune în timp ce făcea gesturi obscene cu mâinile către parlamentarii USR.

„Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, le-a spus Iordache jurnaliştilor. La insistenţele acestora din urmă, care au dorit să îi prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.

fot: hepta.ro

Loading...
Sursa: agerpres.ro
Comentarii