Știri

Violatorii din Vaslui rămân în spatele gratiilor

Cei șapte violatori care au siluit o tânără în urmă cu trei ani își vor executa întreaga pedeapsă, după ce Judecătoria Vaslui a respins revizuirea sentinței.

În noiembrie 2014, sub pretextul că o duc acasă, șapte tineri din Văleni, județul Vaslui, au luat o adolescentă în mașină și au dus-o pe câmp. Cei 7 tineri au violat-o pe fata de 18 ani, timp de 3 ore, pe un câmp. După ce tânăra a leșinat, aceștia au stropit-o cu alcool și au violat-o din nou.

Cazul care a șocat opinia publică a ajuns apoi în instanță, iar judecătorii au stabilit ca cei șapte tineri să ajungă în spatele gratiilor.

După aproape trei ani de detenție, cei șapte tineri au cerut revizuirea setinței.

Instanța a decis că cererea formulată de Silviu Burada și prietenii săi este inadmisibilă. Prin urmare, violatorii vor trebui să-și execute întreaga pedeapă dictată de Curtea de Apel Iași. De asemenea, aceștia nu vor putea cere eliberarea conditionață decât după ce vor achita, integral, daunele morale și materiale cuprinse în sentință.

Violatorii din Vaslui au fost  eliberați în 2015 și au stârnit valuri de critici

Arestaţi preventiv, cei şapte violatori au fost eliberaţi în luna aprilie 2015, ca urmare a unei decizii controversate a magistraţilor vasluieni.

În noiembrie 2015, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi i-au condamnat definitiv pe violatori cu pedepse cuprinse între şase şi zece ani în spatele gratiilor.

Articole pe aceeași temă:

O tânără a fost violată de mai mulți refugiați în Austria. Evenimentul a fost ascuns de autorități aproape un an

 

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More