Connect with us
Viorica Dăncilă anunță la cât ar urma să ajungă punctul de pensie

Știri

Viorica Dăncilă anunță la cât ar urma să ajungă punctul de pensie

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, noua lege a pensiilor, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, precizând că acest proiect de act normativ vizează creşterea veniturilor pensionarilor şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii.

„Discutăm astăzi, în şedinţa de Guvern, noua lege a pensiilor, un proiect important pentru milioane de români, prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii.

Astfel, asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane, care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă, beneficiază de pensii diferite”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Potrivit premierului, noua lege a pensiilor se va aplica etapizat.

„Noua lege a pensiilor se va aplica etapizat, începând cu anul 2019 până în anul 2021, când va intra integral în vigoare, ceea ce înseamnă şi noi creşteri ale punctului de pensie, la 1.265 lei – în 2019, 1.775 lei – în 2020 şi 1.875 de lei – în anul 2021.

Această lege este complexă, bazată pe principii solide, care poate fi susţinută din punct de vedere bugetar şi asupra căreia ne-am consultat atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele”, a afirmat Dăncilă.

Noua lege a pensiilor nemulțumește, însă, o parte a pensionarilor, iar unii dintre aceștia au protestat astăzi, în fața Guvernului.

Citește și: Pensionarii s-au supărat pe PSD! Protest față de Legea Pensiilor și noi cerințe

Ministrul Lia Olguța Vasilescu a explicat că vor fi reclaculate peste 5 milioane de pensii, iar impactul bugetar pentru toate aceste creşteri în 2022 va fi de 81 de miliarde de lei.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că nu se va impune nicio nouă taxa pentru susţinerea acestor modificări.

Ministrul Muncii a criticat, pe de altă parte, demersul unor pensionari care au decis să protesteze, miercuri, în faţa Guvernului. Ea a insistat că se păstrează ceea ce este prevăzut în programul de guvernare, mai exact corelarea cu salariul mediu brut.

Ministrul Muncii a mai precizat că nicio pensie nu va scădea și că unele se vor dubla după 2020.

foto:  Shutterstock.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top