Connect with us
Viorica Dăncilă: „L-am invitat pe Papa Francisc în România; mi-a răspuns că va veni la începutul anului viitor”

Știri

Viorica Dăncilă: „L-am invitat pe Papa Francisc în România; mi-a răspuns că va veni la începutul anului viitor”

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, în audienţă privată de către Papa Francisc. În cursul vizitei, premierul i-a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generpasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și l-a invitat în România.

„În cursul audierii, a fost discutată şi dorinţa de a spori prezenţa românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice şi religioase de înaltă ţinută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern.

Citește și: O româncă va fi beatificată de Papa Francisc. Povestea care a emoționat lumea catolică

Înaltul oficial român a mulţumit pentru punerea la dispoziţie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziţiei ‘Comorile României la Vatican'”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, premierul Viorica Dăncilă a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor dintre România şi Vatican, inclusiv în contextul special al mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, „fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj întregii Europe, având în vedere vocaţia ecumenică a ţării noastre”.

„Discuţiile au evidenţiat apropierea de poziţii dintre România şi Vatican legate de consolidarea proiectului european şi centralitatea raportării la rădăcinile creştine ale acestuia”, se mai spune în comunicat.

Citește și: Viorica Dăncilă, replică pentru Klaus Iohannis: „Nu îmi voi da demisia sub nicio formă”

Ce a întrebat-o Papa Francisc pe Viorica Dăncilă

Conform Executivului, audienţa a relevat, de asemenea, congruenţa de puncte de vedere dintre România şi Sfântul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internaţionale, în special în domeniul protejării drepturilor omului şi asigurării libertăţii religioase.

„L-am invitat pe Papă în România şi mi-a răspuns că la începutul anului viitor va veni în România”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri la Antena 3.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă privată de către Papa Francisc.

Şefa Executivului de la Bucureşti a relatat că, în cadrul discuţiilor cu Suveranul Pontif, acesta a întrebat-o dacă are puterea să îşi ducă la capăt mandatul de prim-ministru.

„Răspunsul meu a fost un ‘da’ categoric, că îmi doresc acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top