Connect with us
Viorica Dăncilă: „Pilonul II de pensii nu se desființează, dar ar putea suferi modificări”

Știri

Viorica Dăncilă: „Pilonul II de pensii nu se desființează, dar ar putea suferi modificări”

Premierul Viorica Dăncilă a făcut luni precizări importante legate de pilonul II de pensii. Tot astăzi, și ministrul Muncii, dar și Liviu Dragnea au comentat despre acest subiect.

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, luni, că Pilonul II de pensii nu se va desființa, dar nu a exclus o eventuală modificare ulterioară a legislației referitoare la acesta

„A fost o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, o comisie (sic! – n.r.) pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o. Și acest lucru este demonstrat și prin faptul că nu a fost o hotărâre de guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranță acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României”, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-o conferință de presă susținută la Bacău.

Citește și: Liviu Dragnea: „Nu vom lua nicio măsură care să ducă la desființarea pilonului II de pensii”

„Nu exclud,  faptul că am putea desființa Pilonul II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine ca să avem o opțiune pentru Pilonul I sau Pilonul II din partea cetățenilor, acest lucru îl vom prezenta populației, dar nu vom desființa Pilonul II de pensie”, a mai spus premierul pentru Digi24.ro.

Viorica Dăncilă a dezvăluit că nu își va da demisia

„Sunt un om puternic și îmi voi duce mandatul până la capăt, în 2020. Exclus să-mi dau demisia. Nu mi-e ușor, dar am o responsabilitate față de România și față de români”, a declarat premierul.

Citește și: Victor Ponta: „Dacă se vor fura de către Guvern banii mei acumulaţi la Pilonul 2 voi depune şi eu plângere penală”

Cât despre plângerea penală făcută împotriva sa de preşedintele PNL, Ludovic Orban, Viorica Dăncilă a catalogat-o ca fiind „un act deplasat”, precizând că este convinsă că justiţia va găsi ridicolă această plângere.

„Consider că este un act deplasat să faci plângere penală pentru înaltă trădare premierului României. Sunt convinsă că justiţia va găsi ridicolă această plângere, care este complet ruptă de realitate„, a declarat Dăncilă.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top