Connect with us
Viorica Dăncilă vrea să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare. Ce sesizare a fost depusă la CCR

Știri

Viorica Dăncilă vrea să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare. Ce sesizare a fost depusă la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, marţi, că premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, oficiali ai CCR au precizat pentru AGERPRES că cererea depusă de prim-ministru în acest sens a ajuns la Curtea Constituţională.

Sesizarea vine în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţase, iniţial, că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituţională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciară.

Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Săptămâna trecută, Cristina Tarcea, șefa ICCJ, a explicat că nu a fost pusă încă în vigoare noua măsură din lege tocmai pentru că în documentul legislativ se precizează că președinții completurilor se stabilesc la începutul fiecărui an, prin urmare măsura va fi adoptată pentru prima oară la 1 ianuarie 2018.

Dragnea: Un demers firesc

Liviu Dragnea a vorbit despre această sesizare chiar zilele trecute, despre care a spus că i se pare „un demers firesc”.

„Am auzit că există această intenţie, nu ştiu când şi dacă o vor face, dar cred că este un demers firesc pe care îl face Guvernul. O să vedem dacă se întâmplă. Nu ştiu pe ce merg, că nu am văzut, poate merg pe conflict între Parlament şi ICCJ, nu ştiu. Am auzit doar că se intenţionează această acţiune”, a susținut Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecători P1 – Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

Citește și: ROEXIT – Ieșirea României din UE. Visul nebunesc al PSD care prinde contur – EXCLUSIV

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top