Știri

Virus gripal mortal în România: 6 oameni au murit. Cum să ne ferim de el

Virus gripa prezent în România face victime. Șase români au murit, printre care și un copil în vârstă de doar un an. Același virus a făcut 52 de victime în Franța.

Medicii din țară au înregistrat tulpina H3N2 în peste 170 de cazuri, cele mai multe fiind în București.

86 de îmbolnăviri cu H3N2 s-au înregistrat în Capitală. Urmează județul Iaşi cu 27 şi judetul Olt cu 17 îmbolnăviri. Printre cei care au murit este şi un copil de aproximativ un an. Trei bolnavi decedați aveau peste 65 de ani. Nici una dintre cele şase peroane care au decedat nu fusese însă vaccinată cu serul antigripal, potrivit Digi24.

Anul a început cu un val de cazuri de gripă, pneumonii și infecții respiratorii. Sunt aproape 88.300 de cazuri de îmbolnăviri, cu peste o treime mai multe faţă de sfârșitul anului trecut.

„În momentul de faţă nu se poate vorbi despre o epidemie, dar numărul de cazuri este în creştere. Aşa că este posibil ca în următoarele două trei săptămâni să ajungem la un număr atât de mare încât să putem vorbi de epidemie. Este un virus care este cuprins în vaccinul antigripal, dar anul acesta el circulă cu precădere.”, a explicat Cătălin Apostolescu, medic infecţionist, potrivit Digi24.

Specialiștii spun că virusul poate fi mortal în cazul pacienţilor care suferă şi de alte boli.

Cum să ne ferim de virusul gripal mortal. Sfaturile medicilor

Pe lângă imunizare, specialiştii le recomandă oamenilor să fie mult mai atenţi la igienă.

„Să ne ferim în a intra în spații închise foarte aglomerate și bineînțeles să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, să nu uităm de acea batistă de unică utilizare pe care ar trebui s-o avem permanent la noi.”, a spus Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-14T12:25:00+02:00 12:25

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More