Viscolul din aprilie a făcut ravagii: Drumuri închise, localități fără curent și întârzieri la trenuri

21.04.2017
Viscolul din aprilie a făcut ravagii: Drumuri închise, localități fără curent și întârzieri la trenuri

Mai multe tronsoane de drumuri naționale au fost închise vineri, din cauza viscolului din aprilie, care a dus la formarea de nămeți pe carosabil

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri dimineața, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

– DN26 Vânători – Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

– DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

– DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

– DN15C Agapia – Bălţăteşti, judetul Neamţ

– DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

– DN11A Podu Turcului  – Bârlad, în judeţul Vaslui.

În judeţul Bihor, traficul rutier este întrerupt pe DN1H Aleşd – Şinteu, din cauza unui autotren care a derapat, din cauza poleiului.

În judeţul Tulcea, traficul rutier este blocat pe DN22A Ciucurova – Topolog, din cauza unui autotren care a derapat, din cauza zăpezii viscolite.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos – Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanța-Nord, Constanța-Sud, Midia și Mangalia).

Totodată, sunt întârzieri mari la trenuri. Garniturile feroviare ajung vineri dimineața cu întârzieri de peste 2 ore în Gara de Nord.

Probleme cu alimentarea cu energie electrică

Sunt nealimentate cu energie electrică 57 de localităţi din Bacău, 17 din Iaşi, zece din Suceava, şase din Botoşani şi patru din Neamţ.

În Brăila, aproape 7.000 de gospodării din judeţ sunt nealimentate cu energie electrică. Oamenii din 23 de localități au rămas fără electricitate din cauza viscolului.

Din cauza viscolului, în judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică sate din opt comune.

Meteorologii spun că fenomenele meteo extreme continuă și azi în România.