Connect with us
NU mai scăpăm de iarnă! Cod galben de ninsori la munte, vânt puternic în toată țara!

Știri

Viscolul se pregăteşte să lovească România! ALERTĂ de la meteorologi

Este ultimul semnal de alarmă al specialiştilor. Deja ne pregătim pentru ce e mai rău.

Sistemul de alertă a populaţiei în caz de fenomene meteo extreme a fost aprobat printr-o ordonanţă de urgenţă şi urmează să fie implementat.

Viscolul vine de cel puţin trei ori în această iarnă. Şi nu e tot. Ne aşteaptă ierni crunte şi veri din ce în ce mai secetoase.

Au fost scenele care au îngrozit România. În câteva secunde, vijeliile au luat vieţi şi au devastat oraşe. Iar românii au privit stupefiaţi urgia.

Scenariul ar putea să se repete. Ba chiar ar putea deveni un fenomen obişnuit, avertizează meteorologii. Alertele de vreme severă cresc înfricoşător de la o lună la alta.

„Dacă în 2015, la nivelul acestui an, ANM a emis un număr de 2693 de aceste tipuri de mesaje, în 2016, numărul acestora a fost de 3693.”, a declarat Elena Mateescu.

Recordul ar putea fi înregistrat anul acesta. Numai în primele nouă luni, s-au trimis peste 3.300 de astfel de mesaje. Schimbările climatice sunt de vină, avertizează specialiştii.

Mesajele de avertizare ar urma să ne spună şi cum să ne protejăm

Cristian Herea, vicepreşedintele Acadamiei Române: „Omenirea se află la răscruce. Planeta se încălzeşte cu o viteză fără precedent.”

Autorităţile se pregătesc pentru ce e mai rău. Urmează una dintre cele mai geroase ierni.

„Prima lună de iarnă, decembrie 2017, pare a fi o lună normală dim punct de vedere termic şi cu cantitătţi de precipitaţii ceva mai mari. Nu excludem să avem perioade în care fenomenul de viscol să fie prezent.”, a mai spus directorul ANM.

Şi urmează o vară care va topi România. Elena Mateescu: „Estimările climatice indică o creştere în continuare a temperaturii medii anuale a aerului, cu 1,5 până la 2,5 grade, până în 2021.”

Ceea ce înseamnă temperaturi chiar şi de 50 de grade Celsius. Zonele urbane sunt cel mai grav afectate. În Europa, Bucureşti, Londra şi Madrid sunt considerate cele mai fierbinţi oraşe, din cauza poluării ridicate.

1 Comment

1 Comment

  1. stefan

    2017-10-17T10:24:32+03:00 at 10:24

    HOTARATI-VA SI MINTITI LA FEL. UNII NE AMENINTA CU VISCOL ALTII CU CALDURI CA-N VARA. PROBABIL ESTE VISCOL DE CALURI NU DE ZAPADA.SI ASTA IN ACEEASI ZI. 17.oct.2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top