Visul unui copil din Siria: „Vreau să mor ca să ajung în Rai”. Un altul s-a născut cu un glonț în cap

16.04.2019

Situația din Siria nu mai este o noutate pentru nimeni, cu toții știm că acolo orice poate fi, dar nu viață liniștită. Războiul continuă, țara abia se mai ține în picioare și puțini mai sunt cetățenii care speră că viitorul „sună bine”.

În timp ce lumea întreagă s-a mobilizat pentru a face donații pentru reconstruirea catedralei Notre-Dam, o serie de oameni au criticat rapiditatea cu care liderii lumii s-au mobilizat să ajute Franța, o țară deloc săracă, deloc fară resurse, dar totuși sprijinită din toate părțile pentru a reconstrui catedrala.

Daca stai și analizezi situația, poți trage două concluzii. Prima ar fi că cei care spun că donațiile pentru catredrală și mobilizarea întregii lumi nu este o prioritate, sunt nebuni, e un loc sfânt, trebuie ridicat la loc.

A doua parte, stă și analizează cât de mult s-au implicat oamenii politici când un bebeluș s-a nascut cu un glonț în cap. Cât de mult s-au uitat mai marii lumii la oamenii care se ascund de focurile de armă, cum alții fug de ploiae.

Noi, ne plângem că ne este greu, că nu avem salarii sau pensii mari, că sistemul nostru de sănătate este la pământ, dar nu realizăm ca într-un alt colț alt lumii viața a ajuns să fie una cu pământul. Sigur, veți spune cum am mai citit și când am făcut apelul petru a salva femeia condamnată la 40 de ani de închisoare și 140 de lovituri de bici, că nu ne treaba noastră.

„Vreau să mor ca să ajung în Rai”

Visul unui copil din Siria: „Vreau să mor ca să ajung în Rai”. Un altul s-a născut cu un glonț în cap

Întrebat de un reporter, care este cea mai mare dorință a lui, un copil de 4 ani a răspuns: „Visul meu este mor ca să ajung în Rai”. Vizibil șocat, reporterul îndrăznește să întrebe de ce, iar copilul îi răspunde: „Pentru că știu că acolo este liniște și pace.” Copilul nu mai are pe nimeni, părinții lui au fost uciși, iar frații…sunt deja-n rai.

Papa Francisc a făcut un gest suprem zilele trecute, i-a rugat pe liderii politici care reprezintă și sunt implicați în situația din Siria să facă pace, „Va rog stopați măcelul”. Apoi, într-un gest fară precedent și neprevăzut de protocol sau în program, papa le-a sărutat picioarele liderilor.

Cum ar fi dacă ne-am mobiliza cumva, dacă ne-am arăta cu un glas mai tare omenia din noi și am face un apel, noi, oamenii simpli, să ajutăm și Siria, să nu-i uităm nici pe cei din Africa care nici n-au apă de băut.