Connect with us
Visul unui copil din Siria: „Vreau să mor ca să ajung în Rai”. Un altul s-a născut cu un glonț în cap

Știri

Visul unui copil din Siria: „Vreau să mor ca să ajung în Rai”. Un altul s-a născut cu un glonț în cap

Situația din Siria nu mai este o noutate pentru nimeni, cu toții știm că acolo orice poate fi, dar nu viață liniștită. Războiul continuă, țara abia se mai ține în picioare și puțini mai sunt cetățenii care speră că viitorul „sună bine”.

În timp ce lumea întreagă s-a mobilizat pentru a face donații pentru reconstruirea catedralei Notre-Dam, o serie de oameni au criticat rapiditatea cu care liderii lumii s-au mobilizat să ajute Franța, o țară deloc săracă, deloc fară resurse, dar totuși sprijinită din toate părțile pentru a reconstrui catedrala.

Daca stai și analizezi situația, poți trage două concluzii. Prima ar fi că cei care spun că donațiile pentru catredrală și mobilizarea întregii lumi nu este o prioritate, sunt nebuni, e un loc sfânt, trebuie ridicat la loc.

A doua parte, stă și analizează cât de mult s-au implicat oamenii politici când un bebeluș s-a nascut cu un glonț în cap. Cât de mult s-au uitat mai marii lumii la oamenii care se ascund de focurile de armă, cum alții fug de ploiae.

Noi, ne plângem că ne este greu, că nu avem salarii sau pensii mari, că sistemul nostru de sănătate este la pământ, dar nu realizăm ca într-un alt colț alt lumii viața a ajuns să fie una cu pământul. Sigur, veți spune cum am mai citit și când am făcut apelul petru a salva femeia condamnată la 40 de ani de închisoare și 140 de lovituri de bici, că nu ne treaba noastră.

„Vreau să mor ca să ajung în Rai”

Visul unui copil din Siria: „Vreau să mor ca să ajung în Rai”. Un altul s-a născut cu un glonț în cap

Întrebat de un reporter, care este cea mai mare dorință a lui, un copil de 4 ani a răspuns: „Visul meu este mor ca să ajung în Rai”. Vizibil șocat, reporterul îndrăznește să întrebe de ce, iar copilul îi răspunde: „Pentru că știu că acolo este liniște și pace.” Copilul nu mai are pe nimeni, părinții lui au fost uciși, iar frații…sunt deja-n rai.

Papa Francisc a făcut un gest suprem zilele trecute, i-a rugat pe liderii politici care reprezintă și sunt implicați în situația din Siria să facă pace, „Va rog stopați măcelul”. Apoi, într-un gest fară precedent și neprevăzut de protocol sau în program, papa le-a sărutat picioarele liderilor.

Cum ar fi dacă ne-am mobiliza cumva, dacă ne-am arăta cu un glas mai tare omenia din noi și am face un apel, noi, oamenii simpli, să ajutăm și Siria, să nu-i uităm nici pe cei din Africa care nici n-au apă de băut.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

5 Comments

5 Comments

 1. Cristi

  2019-04-17T17:45:37+03:00 at 17:45

  Da.e foarte simplu.Trupele Nato duse sa rastoarne regimurile autocrate .iar populatia lor araba si africana sa se intoarca la ei in tara…..Nu sa vina in Europa sa ne islamizeze cu religia lor medievala si africanii aia bastinasi cu aceiasi cultura salbatica de trib sa se impuna europenilor crestini.
  Ei cum naiba.si Soros a spus ca vrea amestecarea populatiei europei.Europa e greu de controlat pt ca contine tari individualiste.acestea nu pot fi controlate….Vad ca acest articol exact de Africani si Arabi vorbeste…..Stati voi linistit fratilor.erau pe filmati niste africani care cautau prin containere in germania langa un semafor .iar o mama cu copilul ei erau in masina.animalele alea au inceput sa arunce cu pietre .sa loveasca masina si sa scuipe pe geamuri speriand acel copil si femeia….
  Dus peste tarile alea barbare si cu regi.uri autocrate.rasturnati dictatorii de acolo….singura solutie pt a crea o situatie normala………..

 2. Boda

  2019-04-17T13:08:14+03:00 at 13:08

  Asta e problema cu lumea de azi, neglijam ce este mai important, copii, viitorul … dar ne concentram pe niste bunuri, obiecte. Ar trebui sa fie un semnal de alarma pt intreaga lume, cand un copil de 4 ani isi doreste sfarsitul, ca sa ii fie mai bine.

 3. Carol

  2019-04-17T09:37:48+03:00 at 9:37

  Incoerent…..si cu cuvinte puse de asa forma încât romanul să zică „E greu la noi dar la altii e si mai rau….deci să nu ne mai plângem!!” În primul rând mai omule mic la minte ce esti ….nu poate fi îndreptată lumea asta de către cei ce abia își târăsc zilele :cu datorii la întreținere ..iar altii nici macar nu își permit să le cumpere cadouri la copii de ziua de naștere.. iar „stransul curelei” din generatie in generatie este deja o cruce ce o ducem fara sa ne uitam ca se putea si altfel, daca chiar ar fi OMENIE in oameni!!!Iar daca tot vrei mobilizare ptr ceva ….mobilizeaza ptr a indrepta calea pe care merge Romania…copiii de azi nu au viitor maine …80%din case din mediul rural nu își permit”luxul” de a merge la baie …decât la cea din spatele grădinii!!!Iar de geografie ai auzit…stiai ca de obicei Africa ca si continent are probleme cu apă?!?!?!vrei sa mergi personal acolo să tragi țevi cu apă…sau vrei să mergi cu sticla să le dai câte jumate litru de apa!! Next time….scrie si in engleza …ca magnatii lumii …ce fac naveta cu jet-ul ….nu s-au prins de indemnul tau!!! Sa fii sanatos.

 4. Viorel

  2019-04-17T02:17:00+03:00 at 2:17

  Acum vreo 15 ani Siria era o tara destul de dezvoltata,…mult peste Romania de astazi. Aproape toti sirienii castigau peste 2000$ pe luna.
  Este tragic ce se intampla acum acolo,mai ales din punct de vedere umanitar. Romania,ca si orice tara din Europa trebuia sa sa faca mult mai mult,…in special pentru familiile care au copii mici. Sirienii nu sunt teroristi,iar diferentele culturale sau religioase nu trebuie sa ne sperie! Ar fi fost un gest minunat,cu adevarat umanitar daca reuseam sa adapostim cateva mii de familii din Siria. Suntem prea prosti si ignoranti,…asta este cea mai mare problema a noastra!

 5. Simina

  2019-04-16T20:25:11+03:00 at 20:25

  Aiuto vorrei io quei due bambini dalla Siria per crescerli io poveri ni..quelli due la quale hanno detto ché vogliono morire per arrivare in paradiso😢😢😢😢aiutatemi lì vorrei io😢😢😢per sempre!!! Aiutatemi qualcuno avere quei bambini dalla Siria😢😢

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top