Vladimir Putin: Ucraina a ales calea terorii in locul pacii

10.08.2016
Vladimir Putin: Ucraina a ales calea terorii in locul pacii

Presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri Ucraina ca a ales calea terorii in locul pacii si ca joaca un joc periculos dupa ce serviciul rus de securitate FSB a anuntat ca a dejucat o serie de raiduri armate ucrainene in Crimeea anexata, relateaza Reuters.

Putin a declarat, la Moscova, ca actiunile Kievului au fost “prostesti” si “criminale” si ca nu exista niciun rost pentru organizarea unei noi runde de discutii privind procesul de pace din estul Ucrainei ca urmare a acestor incursiuni.

Totodata presedintele rus a afirmat ca Moscova va lua masuri de securitate importante pentru a garanta siguranta in Crimeea si a subliniat ca SUA si Europa trebuie sa ia masuri concrete pentru a schimba comportamentul Ucrainei.

“Totul arata ca cei care au luat si pastreaza puterea la Kiev, in loc sa caute compromisuri, in loc sa caute modalitati pentru o solutie pasnica, au ales calea terorii. Este un joc foarte periculos”, a spus Putin, in conferinta de presa sustinuta dupa intalnirea cu omologul sau armean, Serj Sarkisian, relateaza agentia EFE.

Kievul respinge acuzatiile FSB-ului in legatura cu o serie de presupuse raiduri armate ucrainene in Crimeea.